Ο «τυφώνας Μασκ» σαρώνει το Bitcoin

Ο «τυφώνας Μασκ» σαρώνει το Bitcoin
(FILES) This file photo taken on November 20, 2017 shows gold plated souvenir Bitcoin coins arranged for a photograph in London. - Bitcoin plunged below 39,000 USD for the first time in more than three months on May 19, 2021 after China said cryptocurrencies would not be allowed in transactions and warned investors against speculative trading in them, despite the country powering most of the world's mining. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ό,τι δίνει ο Έλον Μασκ φαίνεται πως το παίρνει πίσω.

Το Bitcoin έχασε όλα τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της Tesla στις 8 Φεβρουαρίου ότι θα δέχεται το κρυπτονόμισμα για πληρωμές των αυτοκινήτων.

Η ελεύθερη πτώση της αξίας του Bitcoin το φέρνει σήμερα κάτω από τα 40.000 δολάρια, από τα περίπου 65.000 δολάρια που είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες.

Η ανακοίνωση της Tesla ότι δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές με κρυπτονομίσματα, μαζί με όσα είπε ο Μασκ περί αρνητικού αποτυπώματος της εξόρυξής τους στο περιβάλλον, έφερε μαζικό sell off.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε τα ψηφιακά νομίσματα δεν θα γίνονται πλέον δεκτά για πληρωμές εξαιτίας του μεγάλου ρίσκου για απάτες.

Από τη στιγμή που η Tesla δέχτηκε πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, πολλοί είδαν στο ψηφιακό αυτό περιουσιακό στοιχείο το επόμενο βήμα της εξέλιξής του. Αλλά τα μαζικά tweets του Έλον Μασκ έφεραν τεράστια αναστάτωση στους επενδυτές, βλέποντάς τον να κατηγορεί ξαφνικά τα ψηφιακά νομίσματα για το πόσο κακό προκαλούν στο περιβάλλον.