Ο Τιμ Κουκ δωρίζει 4,9 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

Ο Τιμ Κουκ δωρίζει 4,9 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα
epa05606202 Tim Cook, CEO of Apple Inc., introduces the new updated Apple Macbook Pro line, during an event at the Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 27 October 2016. EPA/TONY AVELAR
Ο CEO της Apple έκανε παρόμοια δωρεά πέρυσι, ενώ έχει πει κατά καιρούς ότι σκοπεύει να δώσει σχεδόν όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πέντε εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές του στην Apple προσφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας, Τιμ Κουκ, σε μη προσδιορισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Apple επίσης προσφέρει ποσό που δεν έχει προσδιοριστεί, για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του δάσους στην Αμαζονία.

Σε έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο επικεφαλής της Apple αποκάλυψε ότι έδωσε 23.700 μετοχές σε μη προσδιορισμένη δωρεά την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές ισοδυναμούν με 4,9 εκατ. δολάρια.

Ο Κουκ έκανε παρόμοια δωρεά πέρυσι, ενώ έχει πει κατά καιρούς ότι σκοπεύει να δώσει σχεδόν όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η περιουσία του εκτιμάται σε περίπου 625 εκατ. δολάρια το 2017.

Ο Κουκ ανακοίνωσε ότι η Apple θα συνεισφέρει στις προσπάθειες αποκατάστασης της Αμαζονίας. «Η εταιρεία θα κάνει δωρεά για να βοηθήσει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αποκατάσταση του δάσους στη Λατινική Αμερική».