Ο Τούρκος επιχειρηματίας που θέλει να αγοράσει ελληνικό κανάλι – Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο Τούρκος επιχειρηματίας που θέλει να αγοράσει ελληνικό κανάλι – Τι απαντά η κυβέρνηση

Ποιος είναι ο γνωστός Τούρκος ιδιοκτήτης καναλιού που δηλώνει ότι συναντήθηκε με τον Τσίπρα.

Για ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8, Ατζούν Ιλιτζαλί, να αγοράσει ελληνικό κανάλι όταν ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα της Hürryiet.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Ιλιτζαλί είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Τουρκία κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ίδιος ο Ιλιτζαλί είχε δηλώσει ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων ζητά εξηγήσεις για το ζήτημα: «Η Ένωση Κεντρώων και ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Διάψευση για συμφωνία με τον Τούρκο επιχειρηματία από τον Νίκο Βούτση

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συνεννόηση με Τούρκο επιχειρηματία για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας διέψευσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όπου διαπιστώθηκε νέα αδυναμία συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση εν συνόλω για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ούτε με Έλληνα, πολλώ δε μάλλον με ξένο, Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο…» ανέφερε ο κ. Βούτσης διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ένωσης Κεντρώων τους οποίους αναπαρήγαγε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η εκδοχή του Μαξίμου για την υπόθεση

Τη δική του εκδοχή για την περίφημη συνάντηση με τον Τούρκο επιχειρηματία που θέλει να πάρει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα, έδωσε το μέγαρο Μαξίμου.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, τόνιζαν πως πράγματι ο Ατζούν Ιλιτζαλί είχε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο του ματς Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οπως παραδέχονται, ο ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8 είχε πει ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα και πως έχει βρει μάλιστα και συνεταίρους. Από την δική του πλευρά, σύμφωνα πάντα με το μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε απαντήσει ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.

Νέα άκαρπη προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ

Άκαρπη αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά η πρόταση της Βουλής για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν αρνητικά και έτσι δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων. Κάλεσαν μάλιστα την κυβέρνηση να άρει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προκειμένου να συναινέσουν στο μέλλον. Από την ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απουσίαζε και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Υπέρ της συναινετικης συκρότησης ψήφισαν 12 μέλη (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), κατά ψηφισαν 7 μέλη (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και «παρών» δύο (ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή).

Το Ποτάμι ξεκαθάρισε μεν ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εντούτοις κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τη σύνθεση της εννεαμελούς ανεξάρτητης αρχής. Συγκεκριμένα πρότεινε τους: Παπαδοπούλου Δήμητρα, Βάσσης Λαοκράτης, Τζανεττάκος Ιωάννης, Μήτρου Λίλιαν, Διαμαντάκου Πόπη, Τσακίρης  Κώστας, Παπαϊωάννου Αθανάσιος, Κουτσομύτης Κώστας, Σκαρπέλος Ιωάννης.