Ο Τραμπ επέστρεψε: Σαρωτική νίκη στην Αϊόβα και μήνυμα… ενότητας – Η αντίδραση Μπάιντεν

Ο Τραμπ επέστρεψε: Σαρωτική νίκη στην Αϊόβα και μήνυμα… ενότητας – Η αντίδραση Μπάιντεν
Former US President and Republican presidential hopeful Donald Trump, with sons Eric (2nd L) and Donald (R), speaks at a watch party during the 2024 Iowa Republican presidential caucuses in Des Moines, Iowa, on January 15, 2024. Trump told Americans Monday "it is time for our country to come together" after he won the Iowa caucuses, cementing his status as the likely Republican challenger to take on President Joe Biden in November's election. (Photo by Jim WATSON / AFP) Photo: AFP
Επιβεβαίωσε πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε το βράδυ της Δευτέρας το βράδυ ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν», μετά τη νίκη του στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Άιοβα, που επιβεβαίωσε πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διαδικασίας.

«Νομίζω πως τώρα είναι καιρός όλοι μας, η χώρα μας να ενωθεί (…). Είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς, φιλελεύθερους, ή συντηρητικούς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είναι γνωστός για τη συνήθως επιθετική ρητορική του, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην πόλη Ντε Μόιν, σε αυτή τη μεσοδυτική πολιτεία.

Μπάιντεν: Η νίκη Τραμπ στην Άιοβα δείχνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

Η καθαρή νίκη που κατήγαγε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία στην Άιοβα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σημαίνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα, πως είναι το φαβορί, εκτίμησε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και ο ίδιος υποψήφιος για την επανεκλογή του, καθώς αναγγέλλεται επανάληψη της αναμέτρησής τους το 2020.

«Είναι το καθαρό φαβορί της άλλης πλευράς σε αυτό το σημείο», διαπίστωσε ο κ. Μπάιντεν μέσω X (του πρώην Twitter), καλώντας όσους Αμερικανούς τάσσονται υπέρ του να συνεισφέρουν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: