Ο Τραμπ εξετάζει τη μερική αποκατάσταση της χρηματοδότησης προς τον ΠΟΥ

Ο Τραμπ εξετάζει τη μερική αποκατάσταση της χρηματοδότησης προς τον ΠΟΥ
epa08267908 US President Donald J. Trump participates in a coronavirus roundtable briefing at National Institutes of Health and Vaccine Research Center in Bethesda, Maryland, USA, on 03 March 2020. EPA/Yuri Gripas /ABACA POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του εξετάζει αρκετές προτάσεις σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συμπεριλαμβανομένης και μιας, στην οποία, η Ουάσιγκτον θα πληρώνει περίπου το 10% της προηγούμενης οικονομικής συνεισφοράς της.

Σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση και ότι η αμερικανική χρηματοδότηση προς τον αναφερόμενο παγκόσμιο οργανισμό, παραμένει παγωμένη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέστειλε την οικονομική συνεισφορά των ΗΠΑ στον ΠΟΥ στις 14 Απριλίου, κατηγορώντας τον παγκόσμιο οργανισμό για την προώθηση της κινεζικής «παραπληροφόρησης» σχετικά με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα ενεργοποιήσει μία επανεξέταση του ΠΟΥ.

Από τη μεριά τους, αξιωματούχοι του ΠΟΥ απέρριψαν τους ισχυρισμούς του προέδρου Τραμπ, ενώ η Κίνα υποστήριξε πως ήταν διαφανής και ανοιχτή.