Ο Τραμπ «παγώνει» το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και μαζί τη… Wall Street

Ο Τραμπ «παγώνει» το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και μαζί τη… Wall Street
epa08707250 US President Donald Trump speaks during the first Presidential Debate at the Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio, 29 September 2020. It is the first of three scheduled debates between US President Donald Trump and Democratic presidential candidate and former Vice President Joe Biden. EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τραμπ παγώνει μέχρι τις εκλογές τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης λόγω πανδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε μέχρι τις προεδρικές εκλογές, τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου μέτρων οικονομικής τόνωσης λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ακόμη και αν τα κρούσματα του ιού αυξάνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας πριν από την εποχή της γρίπης.

Τόνισε ωστόσο, ότι θα περάσει το πακέτο ανακούφισης μετά τις εκλογές.

Η Πελόζι ζητά 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια για τη διάσωση «κακώς διαχειριζόμενων και με υψηλή εγκληματικότητα Δημοκρατικών πολιτειών» που δεν έχουν καμία σχέση με τον ιό, έγραψε ο Τραμπ το απόγευμα στο Twitter.

«Έδωσα εντολή στους βουλευτές μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά αφού νικήσω, θα εγκρίνουμε ένα μεγάλο Νομοσχέδιο Οικονομικής Τόνωσης που θα εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικάνους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter μια μέρα μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έχοντας νοσήσει από την Covid-19.

Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη. Η στάση των επενδυτών επηρεάστηκε από τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι παγώνει μέχρι τις αμερικανικές εκλογές τις συζητήσεις στο Κογκρέσο για το νέο πρόγραμμα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι μετοχές κινούνταν ανοδικά πριν ο ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου γνωστοποιήσει την απόφασή του αυτή με ανάρτηση στο Twitter.

Οι βασικοί δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 375,88 μονάδων (-1,34%), στις 27.772,76 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 177,88 μονάδων (-1,57%), στις 11.154,6 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 47,66 μονάδων (-1,4%), στις 3.360,97 μονάδες.