Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά των Δημοκρατικών: «Είναι άγρια ζώα»

Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά των Δημοκρατικών: «Είναι άγρια ζώα»
This illustration photo shows a preview of Tucker Carlson's interview of former US President Donald Trump scheduled to air on X (formerly Twitter) on the same night of the first Republican Presidential primary debate in Milwaukee, Wisconsin, on a smartphone ahead of the debate on August 23, 2023. (Photo by Chris DELMAS / AFP) Photo: AFP
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι υπάρχει ένας «κακός συνδυασμός» «πάθους» και «μίσους» στις ΗΠΑ σήμερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για απειλή σύγκρουσης στις ΗΠΑ, αφού δήλωσε ότι αναμένει από τους Δημοκρατικούς να του κλέψουν τις εκλογές του 2024.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παραχώρησε συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον, ακροδεξιό πρώην παρουσιαστή του Fox News, η οποία μεταδόθηκε από το Twitter. Η συζήτηση προγραμματίστηκε για να υπονομεύσει το πρώτο debate των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, με τον Τραμπ να εκφράζει τις ανησυχίες του λέγοντας ότι «η αριστερά» θα προσπαθήσει να τον σκοτώσει.

Σε μια περίεργη συνέντευξη, γεμάτη με συζητήσεις για θεωρίες συνωμοσίας, ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τους επικριτές του επιστρατεύοντας τον γνωστό κοροϊδευτικό του σχολιασμό.

Ωστόσο, η συνέντευξη πήρε σκοτεινή τροπή όταν, μετά από συζήτηση για τις πολυάριθμες ποινικές κατηγορίες εναντίον του Τραμπ, ο Κάρλσον τον ρώτησε εάν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ οδηγούνται σε «εμφύλιο πόλεμο» και «ανοιχτή σύγκρουση».

Ο Τραμπ απάντησε ότι δεν γνωρίζει, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μπορώ να πω αυτό. Υπάρχει ένα επίπεδο πάθους που δεν έχω δει ποτέ, υπάρχει ένα επίπεδο μίσους που δεν έχω δει ποτέ, και αυτός είναι πιθανώς ένας κακός συνδυασμός».

Νωρίτερα, στη 46λεπτη συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσω Twitter, ο Κάρλσον ρώτησε τον Τραμπ εάν ανησυχεί ότι «η αριστερά», αφού τον κατηγόρησε, θα προσπαθούσε να τον σκοτώσει.

«Είναι άγρια ζώα. Είναι άνθρωποι που είναι άρρωστοι, πραγματικά άρρωστοι», απάντησε ο Τραμπ. «Υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι που είναι Δημοκρατικοί. Οι περισσότεροι στη χώρα μας είναι φανταστικοί. Και εκπροσωπώ τους πάντες… Όμως έχω δει τι είναι ικανοί να κάνουν».

Ο Κάρλσον, ο οποίος έχει εμπλακεί σε παρατεταμένη διαμάχη με το Fox μετά την απομάκρυνσή του, ξεκίνησε τη συνέντευξη πέντε λεπτά πριν από το debate των Ρεπουμπλικανών που προβλήθηκε στο Fox. Αν αυτή ήταν μια προσπάθεια να ντροπιαστούν τόσο οι αντίπαλοι του Τραμπ στις εκλογές του 2024 όσο και ο πρώην εργοδότης του Κάρλσον, τότε μάλλον ο Κάρλσον βγήκε κερδισμένος. Η συνέντευξη είχε περισσότερες από 80 εκατομμύρια προβολές στο Twitter μέσα σε δύο ώρες από τη δημοσίευσή της.

Ο Κάρλσον άνοιξε τη συζήτηση ρωτώντας τον Τραμπ γιατί δεν ήταν στη συζήτηση στο Μιλγουόκι.

«Βλέπετε τις δημοσκοπήσεις που βγήκαν και προηγούμαι με 50 και 60 μονάδες και μερικοί από τους άλλους υποψήφιους είναι στη μία μονάδα και στο μηδέν και δύο. Και λέω να κάτσω εκεί για μια ώρα ή δύο ώρες ή ό,τι άλλο είναι και να παρενοχληθώ από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε καν να είναι υποψήφιοι για πρόεδροι;» απάντησε ο Τραμπ.

«Απλώς ένιωσα ότι θα ήταν πιο σωστό να μην βρεθώ στο debate».

Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη έλαβε χώρα, αφού μόλις πριν από πέντε μήνες αποκαλύφθηκε ότι Ο Κάρλσον είχε πει για τον Τραμπ μέσω γραπτού μηνύματος: «Τον μισώ με πάθος».

Όμως, οι δύο άνδρες παραμέρισαν τις διαφορές τους για να αντιμετωπίσουν από τους κοινούς εχθρούς τους – το κανάλι Fox αλλά και τους υπόλοιπους Ρεπουμπλικανούς.

Παρά τις κατηγορίες για απόπειρα νοθείας των προεδρικών εκλογών του 2020, ο Τραμπ συνέχισε να διατηρεί τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι Δημοκρατικοί του έκλεψαν τη νίκη.

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε επίσης το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να τον ακούσει να μιλάει στις 6 Ιανουαρίου 2021 αμέσως πριν από τη μαζική επίθεση στο Κογκρέσο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: