Ο Τσίπρας, ο Γιούνκερ και ο «ανόητος» Σόιμπλε

Ο Τσίπρας, ο Γιούνκερ και ο «ανόητος» Σόιμπλε
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο πρόεδρος της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Jean Claude Juncker (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 21 Ιουνίου 2016. Ο Jean Claude Juncker βρίσκεται στην Αθήνα σε μονοήμερη επίσκεψη εργασίας . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Δημόσια καρφιά στη συνάντησή τους για τη στάση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ περί προσωρινού Grexit.

«Θεωρώ ανόητη την περσινή επιθυμία κάποιων για Grexit» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα προσπαθεί όχι για να καταβάλει κάποιο τίμημα στις Βρυξέλλες αλλά…για το μέλλον των επόμενων γενεών» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σημείωσε ότι: «Ο κ. Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια».

«Κομίζω ένα μήνυμα ελπίδας: Η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό καβο και μπορεί πλέον να μπει στον σωστο δρόμο» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι φίλη της Ελλάδας και θα σταθεί στο πλευρά της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επιτέθηκε χωρίς να τον κατονομάσει στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως κάποιοι πέρυσι έκαναν σχέδια για Grexit τα οποία αυτή τη στιγμή όπου η Ε.Ε. κινδυνεύει με αποχώρηση ενός μέλους της, φαίνεται πόσο κοντόφθαλμα και ανόητα, ήταν.