Ο Τσίπρας παράδειγμα προς αποφυγή…στις εκλογές της Πολωνίας

Ο Τσίπρας παράδειγμα προς αποφυγή…στις εκλογές της Πολωνίας

Πρωταγωνιστής στην προεκλογική περίοδο της Πολωνίας ο Τσίπρας.

Χρώμα Ελλάδας έχει η προεκλογική εκστρατεία του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία, καθώς στα σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα παροτρύνει τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης γιατί θα πάθουν ό,τι έπαθαν και οι Έλληνες που ψήφισαν τον Τσίπρα, που σύμφωνα με το ΡΟ είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο τίτλος του πρώτου σποτ είναι «Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία» και στην περιγραφή σημειώνεται πως: «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του».

Στο βίντεο μάλιστα χρησιμοποιείται και η φράση «Μην κάνεις τον Έλληνα», που οι Πολωνοί τη χρησιμοποιούν για να πουν «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».

Από την πλευρά του, το κόμμα της αντιπολίτευσης PIS απάντησε με ένα σποτ, στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση πως οδηγεί τη χώρα σε ελληνική τραγωδία. Μάλιστα, στο τέλος του σποτ, υπάρχει η φράση «Ποιος λοιπόν κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;».