Ο Τσίπρας βλέπει τους βουλευτές του

Ο Τσίπρας βλέπει τους βουλευτές του

Λίγες ώρες πριν το κουαρτέτο αναχωρήσει από την Αθήνα το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

του Αντώνη Αντζολέτου

Με δεδομένο το momentum που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να δει τους βουλευτές του το «μασάζ» του Μεγάρου Μαξίμου προς του 153 έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου λίγο πριν από μια σειρά σημαντικές ψηφοφορίες στη Βουλή η κυβέρνηση να μη βρεθεί «προ εκπλήξεως».

Χθες το μεσημέρι το πρώτο «γκρουπ» βουλευτών από την Κεντρική Μακεδονία πέρασε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στην Ηρώδου Αττικού βρέθηκαν και η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος.

Λίγες ώρες αργότερα συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν και οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και το ραντεβού αυτό είχε προγραμματιστεί να γίνει ένα μήνα πριν, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί και για τα προβλήματα των περιφερειών των βουλευτών, από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρήθηκε αναγκαίο ο Αλέξης Τσίπρας να αποκτήσει ο ίδιος εικόνα για το πώς κινούνται οι βουλευτές του, αλλά και να τους εξηγήσει τον τρόπο που δρα και σκέφτεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στους βουλευτές πως η μη μείωση των κύριων συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, όπως και το θέμα των κόκκινων δανείων και η διαχείρισή τους. Αυτό που φέρεται να εξήγησε ο πρωθυπουργός είναι πως προκειμένου η κυβέρνηση να βγει κερδισμένη από τη διαπραγμάτευση στα δυο μείζονα αυτά ζητήματα είναι υποχρεωμένη να κάνει παραχωρήσεις σε πιο δευτερεύοντα σημασίας θέματα.

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως ορισμένες από τις αποκρατικοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν μπορεί να μην ταιριάζουν με την αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, όμως είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ενημερωθεί από τους βουλευτές του για το κλίμα που εισπράττουν από τις εκλογικές του περιφέρειες με εκείνους να απαντούν πως ο κόσμος τηρεί στάση αναμονής και περιμένει από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά του.

«Γκρίνια» υπήρξε για υπουργούς που δεν ανταποκρίνονται σε ζητήματα, αλλά και ερωτήσεις τοπικού ενδιαφέροντος με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπόσχεται πως θα προβεί στις απαραίτητες συστάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός με ένα μπλοκάκι και ένα στυλό σημείωνε όλα τα θέματα που του έθεταν οι βουλευτές με τους νησιώτες να εστιάζουν στο μεταναστευτικό, στα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τους βορειοελλαδίτες στο αγροτικό, στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με εργοστασιακές μονάδες που έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Ο σχεδιασμός αναφέρει πως μέχρι τις 20 Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του και με τους 153 βουλευτές. Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θέλει το δεύτερο πακέτο να έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Τρίτη προκειμένου τις επόμενες ημέρες να έχει εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: news247.gr