Ο Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου (Βίντεο)

Ο Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου (Βίντεο)
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) επί του Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε 2-1 στο tie break του 3ου σετ  (6-7,6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena του Λονδίνου, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτός ήταν ο ένατος  τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή , έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις. Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ι ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά.

O Τσιτσπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2,6 εκ. δολαρίων.

Τον ενθουσιασμό του για τον θρίαμβο του 21χρονου Στέφανου Τσιτσιπά εκδήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φωτογραφία που ανέβασε στο Τwitter, συνοδευόμενη από τη λεζάντα «πρωταθλητής!!».«Πάμε παικταρά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από ένα 24ωρο στον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο συνεχάρη για τον θρίαμβό του. Σαφώς ενθουσιασμένος ο πρωθυπουργός, μετά τη λήξη του αγώνα τον οποίο παρακολούθησε στο Λονδίνο, ανέβασε συγχαρητήριο μήνυμα στο Instagram επιβραβεύοντας τον Τσιτσιπά. Δεν περιορίστηκε στα διαδικτυακά συγχαρητήρια, αλλά εξέφρασε τη χαρά του και σε τετ α τετ με τον Τσιτσιπά. O Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα μετά τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρότζερ Φέντερερ, για το ATP Finals, και τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Έλληνα τενίστα επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια και του έδωσαν συγχαρητήρια.

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του σπουδαίου τίτλου στο ATP Finals του Λονδίνου, τα ξένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αποθεώσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά για την τεράστια νίκη του. Το BBC έγραψε: «Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς» και προσθέτει: «Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals». Η L’ Equipe από την πλευρά της έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals». Ο Guardian αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals». Το Tennis TV έσπευσε να αποθεώσει τον «Έλληνα Θεό».

Εξάλλου όταν στα 21 σου χρόνια φτάνεις να κερδίσεις το τουρνουά στο οποίο μετέχουν οι 8 κορυφαίοι αθλητές του κόσμου, τότε σίγουρα μπορείς να ονειρεύεσαι ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσεις τα πάντα!

«Νιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο»

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον O2 Arena του Λονδίνου. Ο masters των masters πήρε στα χέρια του το τρόπαιο του ATP Finals και το σήκωσε στον ουρανό με το κοινό να τον αποθεώνει. Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν είπε πάρα πολλά. Αρχικά απευθύνθηκε προς τον Ντόμινικ Τιμ: «Θέλω να σε συγχαρώ, είσαι έμπνευση για μένα και για πολλούς άλλους παίκτες», είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια και συνέχισε: «Ήταν μια φανταστική μάχη, μια πολύ όμορφη μάχη για το τένις. Πολλά συγχαρητήρια για την φανταστική σεζόν που είχες και για την σκληρή δουλειά που έκανες όλη την χρονιά.».

Τιμ:«Σου άξιζε Στέφανε, είσαι φανταστικός»

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Ντομινίκ Τίμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο ATP Finals, ο Αυστριακός τενίστας τόνισε: «Σήμερα έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Σου άξιζε Στέφανε. Είσαι ένας φανταστικός παίκτης και εύχομαι να έχουμε και άλλους υπέροχους τελικούς μεταξύ μας στο μέλλον».

Πρ. Παυλόπουλος: «Απέδειξες, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας»

«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας»,  αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανιο Τσιτσιπά.