Ο Τζακ Ντόρσεϊ δίνει το 28% της περιουσίας του για τον κορωνοϊό

Ο Τζακ Ντόρσεϊ δίνει το 28% της περιουσίας του για τον κορωνοϊό
epa05032956 Jack Dorsey, co-founder and CEO of Twitter and of mobile payments company Square, does an interview after the start of trading of Square on the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, New York, USA, 19 November 2015. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πριν λίγες ημέρες ο Ντόρσεϊ προσέφερε 3 εκατ. δολάρια σε ένα πρωτοποριακό σχέδιο που στοχεύει στην παροχή βασικού εισοδήματος σε πολίτες ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει μέρος από την προσωπική περιουσία του με σκοπό τη χρηματοδότηση της έρευνας κατά του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο Ντόρσεϊ, προσφέροντας 3 εκατ. δολάρια, έγινε ο κύριος επενδυτής σε ένα πρωτοποριακό σχέδιο που στοχεύει στην παροχή βασικού εισοδήματος σε πολίτες ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης, στο οποίο συμμετέχουν πιλοτικά οι δήμαρχοι 16 αμερικανικών πόλεων.

«Αφού αφοπλίσουμε την πανδημία, θα εστιάσουμε στην υγεία των κοριτσιών και την εκπαίδευση. Θα λειτουργεί με διαφάνεια», έγραψε ο Ντόρσεϊ. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του ανέρχεται στα 3,3 δισ. δολάρια, κατά τα λεγόμενά του η δωρεά αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής περιουσίας του, ενώ μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει παγκοσμίως με στόχο την εξάλειψη της πανδημίας. Θυμίζουμε επίσης, ότι η Square είναι μία εταιρεία πληρωμών που δημιούργησε ο ίδιος μετά το Twitter.