Ο Τζεφ Μπέζος κατηγορεί το National Enquirer για εκβιασμό- Απειλές για προσωπικές φωτογραφίες

Το περιοδικό, σύμφωνα με τον CEΟ της Amazon, τον απειλεί να δημοσιεύσει «προσωπικές φωτογραφίες» που φέρεται να έστειλε στη σύντροφό του.

Κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού κατά της ιδιοκτησίας του National Enquirer απευθύνει ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, απειλούν να δημοσιεύσουν «προσωπικές φωτογραφίες» που φέρεται να έστειλε στη σύντροφό του, εκτός και αν δηλώσει δημοσίως ότι το περιοδικό δεν έχει πολιτικά κίνητρα εναντίον του.

Ο Μπέζος και η σύζυγός του ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα το διαζύγιο τους μετά από 25 χρόνια γάμου. Το National Enquirer δημοσίευε ρεπορτάζ για το θέμα και διαφήμιζε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικά μηνύματα μεταξύ του Μπέζος και της συντρόφου του, Λόρεν Σάντσεζ.

Λίγο μετά, ο Μπέζος ανέθεσε έρευνα σε σύμβουλο ασφαλείας για να εξετάσει αν η φερόμενη διαρροή ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Υποστηρίζει ότι το περιοδικό τον εκβίασε για να σταματήσει την έρευνα και του πρότεινε να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση στην οποία να λένε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικά υποκινούμενο.

Όπως θυμίζει το Reuters, ο Μπέζος, η Amazon και η εφημερίδα του, η Washington Post, έχουν γίνει στόχοι επίθεσης μέσω Twitter, του Ντόναλντ Τραμπ.