O Τζόνσον «θέλει συμφωνία» αλλά οι προτάσεις του δεν εντυπωσιάζουν τον Ιρλανδό πρωθυπουργό

O Τζόνσον «θέλει συμφωνία» αλλά οι προτάσεις του δεν εντυπωσιάζουν τον Ιρλανδό πρωθυπουργό
epa07829525 Irish Taoiseach Leo Varadkar (R) and British prime minister Boris Johnson deliver a joint press conference at the Government Buildings in Dublin, Ireland, 09 September 2019. EPA/AIDAN CRAWLEY
Καμία «ρεαλιστική» πρόταση μέχρι σήμερα από το Λονδίνο δηλώνει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, καθώς ο Τζόνσον διατρανώνει πως δεν τον φοβίζει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει λάβει «έως σήμερα» καμία «ρεαλιστική» πρόταση από το Λονδίνο στις διαπραγματεύσεις του Brexit, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το ιρλανδικό «δίκτυ ασφαλείας», το λεγόμενο backstop, «παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας αποχώρησης έως ότου βρεθεί μια εναλλακτική», δήλωσε ο Βαράντκαρ, υποδεχόμενος τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για συζητήσεις επί του Brexit. «Είμαστε ανοικτοί σε εναλλακτικές αλλά αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές … Δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση αυτού του είδους έως σήμερα», πρόσθεσε.

Μπόρις Τζόνσον: Θέλω συμφωνία για το Brexit

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θέλει μία συμφωνία για το Brexit στις 18 Οκτωβρίου και ότι δεν τον τρομάζουν οι προσπάθειες του κοινοβουλίου για μπλόκο σε έξοδο χωρίς συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στην Ιρλανδία, παρουσία του πρωθυπουργού Λίο Βάραντκαρ, είπε ότι έχει ιδέες για να βρεθούν τρόποι να λυθεί το θέμα του backstop όσον αφορά τα ιρλανδικά σύνορα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το αδιέξοδο δεν είναι πιθανό να αρθεί σήμερα.