Ο Βαρουφάκης επιστρέφει: Κατεβαίνω στις εκλογές και καταθέτω τα πρακτικά των Eurogroup

Ο Βαρουφάκης επιστρέφει: Κατεβαίνω στις εκλογές και καταθέτω τα πρακτικά των Eurogroup
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Συνάντησης των Περιοδικών Δρόμου στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Αθήνα Τρίτη 14 Ιουνίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών προκαλώντας ξανά αίσθηση.

“Θα καταθέσω και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup” ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Diem25, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις των αναγνωστών της ιστοσελίδας ThePressProject.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι “σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της άνοιξης της Αθήνας θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων”.

“Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παραβρέθηκα προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι υπόθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς. Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρισης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων. Στόχος δεν είναι η αναπαραγωγή του παρελθόντος. Σήμερα πιέζει το παρόν και το μέλλον. Το αδιέξοδο εναντίον του οποίου παλέψαμε το 2015 εντείνεται σήμερα. Ό,τι κάνουμε από εδώ και εμπρός πρέπει να αφορά το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης”, είπε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Diem25 στις επόμενες ελληνικές εθνικές εκλογές, με μορφή που θα καθορίσουν τα μέλη του. Τόνισε ότι “το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα. Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του”. Εκτίμησε επίσης ότι “το πολιτικό κενό στη χώρα μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα.”