O Βαρουφάκης ειρωνεύεται τη ΝΔ για την εξεταστική για τις τράπεζες

O Βαρουφάκης ειρωνεύεται τη ΝΔ για την εξεταστική για τις τράπεζες
Yánis Varoufákis, ancien ministre grec des Finances

«Χάρη θα μου κάνουν αν πάνε σε εξεταστική» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Με ένα tweet ειρωνικό απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτών της Ν.Δ. να ζητήσουν εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: «Είναι σίγουροι στη ΝΔ για την εξεταστική; Χάρη θα μου έκαναν!» και μαζί πόσταρε ένα παλιότερο άρθρο του στην Καθημερινή που είχε τίτλο «Η αρπαγή των τραπεζών, 2013 – 2015».

Χθες, 74 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΜΕΛ, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.

Ο Μάκης Βορίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση και δόλο, καθώς όπως επεσήμανε τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απέδειξαν πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι με τις πολιτικές της οδηγεί στο κλείσιμο των τραπεζών.

Αναφορά στις πράξεις του πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε τον Βαρουφάκη ανεκδιήγητο , που οδήγησε τη χώρα στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο

«Θα μπορούσε η χώρα να προχωρήσει χωρίς νέο μνημόνιο. Το πιστεύω ακράδαντα. Ξέρουμε ποιος φταίει για το ότι έχουμε νέο πρόγραμμα. Ο Βαρουφάκης φταίει. Θα είχαμε βγει από το μνημόνιο τώρα. Αυτή τη χρυσή ευκαιρία ο κ. Τσίπρας την πέταξε στα σκουπίδια. Καταστροφικοί έξι μήνες για την Ελλάδα. Έδωσε τα ηνία της διαπραγμάτευσης σε έναν ανεκδιήγητο υπουργό Οικονομικών. Επιμένουμε στην εξεταστική για την περίοδο του Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και υπογράμμισε: «Και να το θέλαμε εμείς δε νομίζω πως θα μας δώσει κανείς ένα τέταρτο μνημόνιο. Δεν ανησυχώ για το grexit. Ανησυχώ πως η Ελλάδα θα σέρνεται εντός του ευρώ. Μερικές φορές οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες αλλά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θεωρώ πως το μνημόνιο θα βγεί».

Για την κυβέρνηση Σαμαρά τόνισε: «Παρά τα λάθη της παρέδωσε την χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παρέλαβε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να το πει αυτό; Όχι. Δεν μπορεί», ενώ ερωτώμενος για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή σημείωσε ότι: «Άργησε να πει την αλήθεια, αλλά την είπε. Και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Έχω καλές σχέσεις και με τους δυο πρώην πρωθυπουργός. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές αλλά εγώ αποφασίζω».