O Βαρουφάκης σπεύδει να σώσει …και την Βρετανία

O Βαρουφάκης σπεύδει να σώσει …και την Βρετανία
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis attends an euro zone finance ministers meeting in Luxembourg, June 18, 2015. REUTERS/Francois Lenoir - RTX1H3EK

Στο πλευρό του Τζέρεμι Κόρμπιν για συμβουλές ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Τη βοήθεια του θέλει να προσφέρει στον νέο ηγέτη των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο κ. Κόρμπιν έχει ισχυριστεί ότι οι Εργατικοί θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα από την Ελλάδα. Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Βαρουφάκης σε εκδήλωση στη Βρετανία συνεχάρη τον κ. Κόρμπιν για τη νίκη του και προσφέρθηκε να δώσει οικονομικές συμβουλές.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι μοιράζεται πολλές απόψεις με τον κ. Κόρμπιν, αναφέροντας σε συνέντευξή του ότι « μάλλον έχουν διαδηλώσει μαζί» κατά της κυβέρνησης των Tory τη δεκαετία του 1970 και του 1980 και «μοιραζόμαστε πολλές απόψεις σχετικά με τη συμφορά που έπεσε στους Βρετανούς εργάτες, καθώς η δύναμη μετατοπίστηκε από τον κατασκευαστικό τομέα στον χρηματοοικονομικό».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Εργατικούς.

Επίσης ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στο Sky News, παρομοίασε τον Κόρμπιν με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, από την άποψη ότι ο νέος ηγέτης των Εργατικών, που τάσσεται κατά της λιτότητας και του πολέμου, θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό όπως η ιστορική πρωθυπουργός των Συντηρητικών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και την Νταϊάν Άμποτ στο Λονδίνο, σε εκδήλωση με θέμα τη «Μάχη για το Μέλλον μας: Η εναλλακτική στη λιτότητα, την ανθρωπιστική κρίση και την κατάρρευση των αγορών».