Ο «βασιλιάς» των antivirus θέλει να μπει στον Λευκό Οίκο

Ο «βασιλιάς» των antivirus θέλει να μπει στον Λευκό Οίκο
Ο John McAfee ανακοίνωσε πως κατεβαίνει για πρόεδρος.

Ο John McAfee, ο μεγιστάνας των λογισμικών προστασίας από ιούς που διέφυγε από την Μπελίζ όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον ανακρίνει για δολοφονία, επιβεβαίωσε πως σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016 και πως έχει δημιουργήσει το δικό του κόμμα – το Cyber Party (το «Κόμμα του Κυβερνοχώρου»).

Όπως εξήγησε, έλαβε αυτή την απόφαση καθώς όλοι όσοι γνωρίζει τον παρότρυναν να το κάνει, ενώ επισήμανε πως έχει «τεράστιο υπόβαθρο» και τις απαραίτητες ψήφους για να εκλεγεί. Υποστηρίζει πως ειδοποιός διαφορά της εκστρατείας του θα είναι η προθυμία που έχει από τη φύση του να απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση.

«Χάνουμε την ιδιωτική μας ζωή με ανησυχητικό ρυθμό – δεν μας έχει μείνει σχεδόν τίποτα», δηλώνει ο McAfee και προσθέτει: «Έχουμε παραιτηθεί λόγω της ψευδαίσθησης της ασφάλειας και η κυβέρνησή μας είναι απλά δυσλειτουργική». Όπως σημειώνει, η προσπάθεια αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων έχει οδηγήσει σε άνευ όρων και ορίων επιτήρηση των πολιτών.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απλά δυσλειτουργική και στερείται κατανόησης της βασικής τεχνολογίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο», εξηγεί ο McAfee και συμπληρώνει: «Δεν κατεβαίνω υποψήφιος για να ανταγωνιστώ κανέναν. Δεν πρόκειται να πετάξω λάσπη σε κανένα, θα είμαι απλά ο εαυτός μου».