Ο Virgil Abloh δημιούργησε εξώφυλλο για το περιοδικό Document Journal

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο τεύχος του περιοδικού ο σχεδιαστής μόδας Κιμ Τζόουνς και ο αινιγματικός τραγουδιστής της country με τη μάσκα Όρβιλ Πεκ εξερευνούν τις πηγές έμπνευσής τους.

Το τεύχος για άνοιξη/καλοκαίρι του εξαμηνιαίου περιοδικού μόδας, τέχνης και πολιτισμού, Document Journal ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο και παρέμεναν σε εκκρεμότητα οι τελευταίες λεπτομέρειες στις αρχές Μαρτίου. Είχαν επιλεγεί πέντε εξώφυλλα μόδας με πρωταγωνίστρια την Κάια Γκέρμπερ φωτογραφημένη από διαφορετικούς φωτογράφους, μεταξύ άλλων τον Μάριο Σορέντι και τον Γουίλι Βάντερπερε.

Αλλά τότε ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και ο αρχισυντάκτης και διευθυντής δημιουργικού Νικ Βόγκελσον αποφάσισε να δημιουργήσει πέντε επιπλέον εξώφυλλα τέχνης την τελευταία στιγμή για να απεικονίσουν τι συνέβαινε.

Ο σχεδιαστής μόδας της ανδρικής σειράς του Louis Vuitton, Virgil Abloh και οι Judy Chicago, Christopher Wool, Mel Bochner και Edgar Heap of Birds κλήθηκαν να παρουσίασαν τις δικές του ερμηνείες.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να ακούσουμε από κάποιους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που δημιουργούν σήμερα, σε διαφορετικούς τομείς, τις αντιδράσεις τους στην παγκόσμια πανδημία με τη μορφή μιας σειράς ειδικών εξώφυλλων περιορισμένης έκδοσης» αναφέρει ο Βόγκελσον στο σημείωμα του περιοδικού.

Για το δικό του εξώφυλλο με τίτλο «The glass is half full» (Το ποτήρι είναι πάντα μισογεμάτο) ο Virgil Abloh φωτογραφήθηκε να περπατά στο δάσος ντυμένος με ρούχα παραλλαγής κρατώντας ένα τσεκούρι και μία μοντέρνου στυλ καρέκλα και μία απόδειξη από αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας στην κορυφή της εικόνας.

Ο Abloh εξήγησε σε μια δήλωση, σύμφωνα με το wwd ότι «όταν η μόδα κάποτε χρειαζόταν τη μόδα για να συνθέσει εικόνες μόδας, αυτή τη στιγμή, αυτό το σκεπτικό περιοριστεί στα αναγκαία. «Αυτή η περίοδος είναι μια γραμμή που σύρεται στην άμμο. Οι μεταφορές στην εικόνα είναι τόσο πυκνές όσο και το δάσος στο παρασκήνιο» πρόσθεσε ο σχεδιαστής, καλλιτέχνης και DJ.

Στο τεύχος του περιοδικού ο σχεδιαστής μόδας Κιμ Τζόουνς και ο αινιγματικός τραγουδιστής της country με τη μάσκα Όρβιλ Πεκ εξερευνούν τις πηγές έμπνευσής τους.