Ο Βούτσης «τέλειωσε» τον Πολύδωρα για το ΕΣΡ – Ποιον πρότεινε για πρόεδρο

Ο Βούτσης «τέλειωσε» τον Πολύδωρα για το ΕΣΡ – Ποιον πρότεινε για πρόεδρο
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (K) προεδρεύει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ανατροπή στα δεδομένα. Αναμένεται η απάντηση της αντιπολίτευσης.

Πλήρης ανατροπής δεδομένων στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής προκάλεσε ο Νίκος Βούτσης, αποσύροντας το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ.

«Ο προταθείς ως πρόεδρος του ΕΣΡ, γνωρίζετε πολύ καλά καθώς υπήρξε συνοδοιπόρος σας και εξέχον στέλεχος της παράταξης σας ότι ήταν και πολιτικός αντίπαλος της παράταξης μας εδώ και 30 συναπτά χρόνια», είπε για τον Β. Πολύδωρα απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε:

«Εγώ προσωπικά και άλλοι συνάδελφοι μου στα ζεστά χρόνια του 2006, 2007 έχουμε συγκρουστεί δημοσίως επί της ουσίας για σοβαρά ζητήματα και είχαμε ασκήσει κριτική και είχαμε ισχυρή ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση. Και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας, στη συνάντηση που είχαμε μου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ήθελε η υποψηφιότητά του να αποτελεί μια οριακή πρόταση ή μια πρόταση μιας παρατάξεως, ακριβώς επειδή ήταν μια προσπάθεια μιας ευρείας συμφωνίας. Γι΄αυτό δεν νομίζω και δεν θέτω την πρόταση σε ψηφοφορία εν συνόλω», είπε ο Νίκος Βούτσης και πρότεινε διακοπή για λίγη ώρα της Διάσκεψης ώστε να έρθει νέα πρόταση με τον κ. Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο, αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο και με προσθήκη την υποψηφιότητα του Νίκου Κιάου.

Τα άλλα μέλη του ΕΣΡ θα είναι:

Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος

Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής πανεπιστημίου

Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια πανεπιστημίου

Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια πανεπιστημίου

Αγγελική Σγώρα, διδάκτωρ Δικτύων Υπολογιστών

Γιάννης Τζανετάκος, δημοσιογράφος

Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ΝΔ έθεσε ευρύτερα νομικό ζήτημα, δηλαδή την ανάγκη να υπάρξει μια σαφής διάταξη διότι είναι ασαφής και ανεπαρκής και δευτερευόντως η ΝΔ αναφέρθηκε στα πρόσωπα. «Τι νόημα να μεταβάλλετε πρόταση και να επιδιώξετε να επιτύχετε πλειοψηφία; Βοηθά τη συναίνεση αυτό;», είπε ο Νίκος Δένδιας και μίλησε για προσπάθεια επίτευξης αρνητικού αποτελέσματος σημειώνοντας ότι δεν είναι σωστό να αιφνιδιάζεται η αντιπολίτευση με νέα πρόταση, «εκτός και στόχος είναι η επίτευξη αρνητικής πλειοψηφίας».

«Εμείς βλέπουμε ότι η πρότασή σας είναι εποικοδομητική», είπε αντίθετα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μετά τη νέα πρόταση Βούτση η Διάσκεψη διακόπηκε.

Διαβάστε ακόμη: Στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα αδειοδότησης καναλιών