Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τάικα Γουαϊτίτι θα σκηνοθετήσει το επόμενο Star Wars

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τάικα Γουαϊτίτι θα σκηνοθετήσει το επόμενο Star Wars
epa08207863 Taika Waititi poses in the press room with the Oscar for Adapted Screenplay for 'Jojo Rabbit' during the 92nd annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 09 February 2020. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in filmmaking in 24 categories. EPA/DAVID SWANSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Νεοζηλανδός δημιουργός που πήρε Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Τζότζο», είναι επισήμως ο νέος σκηνοθέτης και συνσεναριογράφος στο κινηματογραφικό σύμπαν του «Star Wars».

Το επόμενο κεφάλαιο στο διαγαλαξιακό έπος του «Star Wars», όπως ανακοινώθηκε ανήμερα της Star Wars Day από την επίσημη ιστοσελίδα starwars.com, αναλαμβάνει να εμπνευστεί, γράψει και σκηνοθετήσει ο Τάικα Γουαϊτίτι του οσκαρικού «Τζότζο» μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο Κρίστι Γουίλσον-Κερνς («1917»).

Ο Γουαϊτίτι σκηνοθέτησε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «The Mandalorian» που ανήκει στο σύμπαν του «Πολέμου των άστρων» και σκίζει στην ψηφιακή πλατφόρμα streaming Disney+, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, γεγονός που τον έφερε στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων για την επόμενη κινηματογραφική δημιουργία του franchise.

Οι φήμες για την νέα ταινία Star Wars άρχισαν να διαρρέουν από τον Ιανουάριο του 2020 και επιβεβαιώθηκαν από την Disney σε μία ημερομηνία σημαδιακή για τους φαν της σειράς. Ο πολυάσχολος Γουαϊτίτι εργάζεται για την ώρα πυρετωδώς πάνω στο νέο κεφάλαιο του Thor, με τίτλο Love and Thunder, έπειτα από την επιτυχία του «Thor: Ragnarok», αποδεικνύοντας ότι έχει την χρυσή φλέβα της επιτυχίας για τον τομέα των μπλοκμπάστερ. «Θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε ταινία έχει κάποιο νόημα και δεν μοιάζει σαν αυτοκτονία για την καριέρα μου» είχε σχολιάσει ο ίδιος σε συνέντευξη του τον Φεβρουάριο, όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να γυρίσει μια ταινία «Star Wars».

Μέχρι σήμερα το διαγαλαξιακό franchise που ξεκίνησε ο Τζορτζ Λούκας στη δεκαετία του ’70 και έχει πλέον περάσει στην Disney, έχει κερδίσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Οι προηγούμενοι επώνυμοι δημιουργοί που σχετίστηκαν πρόσφατα με το πρότζεκτ αλλά αποχώρησαν, ήταν οι Ντ. Μπένιοφ και ΝΤ. ΜΠ. Βάις του «Game Of Thrones», ενώ ο Ρίαν Τζόνσον («Οι τελευταίοι Τζεντάι») διαπραγματεύεται ακόμα μια παράλληλη κινηματογραφική τριλογία στο σύμπαν του Star Wars.