Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί: Το Brexit πλήττει τις επιχειρηματικές επενδύσεις

«Μεγάλο μέρος επιχειρηματικών επενδύσεων αναβάλλονται λόγω της αβεβαιότητας για τη μελλοντική έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Brexit».

Μεγάλο μέρος επιχειρηματικών επενδύσεων αναβάλλονται λόγω της αβεβαιότητας για τη μελλοντική έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Brexit άρα η Βρετανία θα πρέπει να επιδιώξει σαφήνεια το συντομότερο δυνατό για μια διευθέτηση της μετάβασης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Θα υπάρξει μια ανάσα ανακούφισης από τις επιχειρήσεις εάν είχαμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε μια αρχική συμφωνία για μια διευθέτηση της μετάβασης», δήλωσε ο Χάμοντ στο Sky News.

«Υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές επενδύσεις που αναβάλλονται μέχρι οι εταιρίες να μπορούν να δουν πιο ξεκάθαρα ποια είναι η πιθανή έκβαση αυτών των συζητήσεων. Όσο νωρίτερα μπορούμε να δώσουμε στις επιχειρήσεις αυτή τη διαβεβαίωση τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν και πάλι οι επιχειρήσεις να επενδύουν», δήλωσε.

Ο Χάμοντ δήλωσε ότι οι Βρετανοί θέλουν ένα Brexit που να προστατεύει τις θέσεις εργασίας τους και το επίπεδο ζωής τους. Πρόσθεσε ότι δεν διαφωνεί με άλλους υπουργούς στην κυβέρνηση αναφορικά με την προσέγγισή του στο Brexit.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Τερέζα Μέι θα έχει τα ηνία της χώρας στα τέλη του έτους.

Ερωτηθείς από την τηλεόραση του BBC εάν πιστεύει ότι η Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2018, παρότι ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, ο Χάμοντ απάντησε: «Ναι, το πιστεύω».
«Θα σας θυμίσω ότι όταν σχηματίσαμε τον συνασπισμό (με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες) το 2010, ο κόσμος… έλεγε τότε ‘Δεν θα κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα’. Αλλά αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός», δήλωσε ο Χάμοντ.