O Ξηρός προαναγγέλλει νέες επιθέσεις από την φυλακή

O Ξηρός προαναγγέλλει νέες επιθέσεις από την φυλακή

Ο αρχιτρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» απειλεί ευθέως το άτομο που -όπως λέει- έδωσε την πληροφορία στις αρχές για το πού κρύβεται.

Όχι ένα αλλά πολλά χτυπήματα σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του από τη φυλακή στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.  Ταυτόχρονα, προαναγγέλλει νέες επιθέσεις, μέσω συνεργών του.

Ο Ξηρός , ο οποίος έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε έξι δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες, στοχοποιεί επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Εγώ δεν βγήκα να παίξω κλέφτες και αστυνόμους. Ξέρω ποιος είναι ο εχθρός μου και εκεί βαράω πάντα. Ο εχθρός μου είναι οι δυνάμεις κατοχής, είναι οι Γερμανοί, είναι οι τραπεζίτες και είναι και οι ντόπιοι δοσίλογοι. Αυτούς θα τους χτύπαγα. Και όποιος βρεθεί ανάμεσα σε μένα και σε αυτούς, αλίμονό του. Να προσέχει. Και να σου πω κάτι; Το ότι με πιάσανε, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα το κάνω εγώ, θα το κάνουν άλλοι. Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι αναγκαιότητα».

Παρότι έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί ως συνεργοί του δύο σεσημασμένοι για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, ο απότακτος αστυνομικός και ο 37χρονος Αλβανός που νοίκιασε τη γιάφκα στην Ανάβυσσο, ο δολοφόνος της «17 Νοέμβρη» λέει ότι δεν συνεργάζεται με ποινικούς, αναφέροντας:

«Δεν συνεργάστηκα με κανέναν ποινικό και δεν το λέω για να καλύψω καταστάσεις. Και να στο πω πολύ απλά: Οι επαναστάτες έχουν μια δική τους ηθική. Η ηθική τους δεν τους επιτρέπει το ίδιον όφελος. Οι ποινικοί, η δική τους ηθική λειτουργεί μόνο για ίδιον όφελος».

Παράλληλα, απειλεί ευθέως το άτομο που -όπως λέει- έδωσε την πληροφορία στις αρχές για το πού κρύβεται. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι κάποιος πήρε ένα εκατομμύριο για την πληροφορία αυτή, ο Ξηρός λέει: “Ναι, αλλά δεν θα το χαρεί, διότι εγώ θα βγω δημόσια και θα τον καταγγείλω (…) Δεν θα μπορεί να το χαρεί άμα γίνει κατάπτυστος όλης της κοινωνίας”.

Συνελέφθη νέος συνεργάτης του τρομοκράτη
Ένας ακόμη συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθη, χθες, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή.

Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, εκτιμάται ότι θα ήταν ο οδηγός της ομάδας που θα πραγματοποιούσε τη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 23χρονος κατηγορείται ότι είχε κλέψει το ΙΧ φορτηγό, που είχε βρεθεί στο Αιγάλεω μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο συλληφθείς οδηγείται, αυτήν την ώρα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση.