Ο Yeeros των πέντε ηπείρων

Ο Yeeros των πέντε ηπείρων

Η Megas Yeeros ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της κάνοντας πράξη το όνειρό της: να μετατρέψει τον παραδοσιακό γύρο σε ένα πραγματικά παγκόσμιο προϊόν. 

Η εταιρεία γεννήθηκε το 2007 και πέντε χρόνια µετά το ξεκίνηµά της είδε το 2012 να αναπτύσσεται στο αποκορύφωµα της κρίσης, µε ποσοστό της τάξης του 11,76%. Ωστόσο, η εξέλιξη των οικονοµικών δεδοµένων ήταν εντυπωσιακή και τα επόµενα χρόνια. Η Megas Yeeros πέτυχε το 2014 αύξηση της τάξης του 87,52% στις πωλήσεις της, ενώ µέχρι τον Οκτώβριο του 2015 τρέχει µε θετικό ποσοστό ανάπτυξης της τάξης του 43,50%. Καθηµερινά παράγονται πάνω από 20 τόνοι γύρου, 10 τόνοι σουβλάκι και 10 τόνοι παρασκευασµάτων για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι η  Megas Υeeros είναι η µόνη εταιρεία µε δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στις δύο άκρες του Ατλαντικού, διατηρώντας ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα κι ένα στις ΗΠΑ, ενώ αποτελεί τον µεγαλύτερο παραγωγό γύρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Παναµά, Καναδά αλλά και τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, η Μέγας Yeeros έχει τριπλασιάσει τις εξαγωγικές τις δραστηριότητές της τα δύο τελευταία χρόνια, αλλάζοντας τη στρατηγική της. Αναλυτικότερα, η οµάδα των εξαγωγών έχει ως στόχο τις σταθερές υγιείς συνεργασίες στις οποίες τίθενται καθορισµένοι στόχοι, δηµιουργώντας τις δοµές και τις σχέσεις που οδηγούν τόσο στην ανάπτυξη του συνεργάτη, αλλά και του προϊόντος.

Πιστοποιημένη ποιότητα με διεθνή πρότυπα

Η διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής των προϊόντων της Megas Yeeros επιτυγχάνεται από µια σειρά πιστοποιήσεων (IFS V6, ISO HACP, HALAL), καθώς και µε την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών. Πάγια φιλοσοφία της εταιρείας αποτελεί η πεποίθηση ότι ένα προϊόν µε υψηλή ηµερήσια κατανάλωση δεν µπορεί να παραχθεί τυχαία. Γι’ αυτό κι επιβάλλεται να παράγεται µε βάση τους κανονισµούς για την ασφάλεια των τροφίµων, προκειµένου να παρέχει στους πελάτες προϊόντα µε διεθνή πρότυπα. Ακόµη επιλογή της Μέγας Yeeros ήταν η προσέγγιση µιας στρατηγικής µάρκετινγκ «360» µοιρών, µε σκοπό να δηµιουργήσει ένα δυνατό «brand awareness» που θα µεταφέρει τη βιοµηχανία του γύρου στη νέα εποχή. Επιπλέον, στόχος της εταιρείας είναι η δηµιουργία της καταναλωτικής συνείδησης για αναζήτηση της ποιότητας σε κάθε προϊόν γύρου, ούτως ώστε όταν κάποιος αναζητεί πραγµατικά αγνά υλικά, να ζητά µόνο Megas Yeeros.

Το «κλειδί» της επιτυχίας

Από την αρχή της δηµιουργίας της, ένας από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχίας της Μegas Yeeros είναι το γεγονός ότι αποτέλεσε ένα περιβάλλον µάθησης και εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα. Αυτό επετεύχθη µε τη δηµιουργία σεµιναρίων για τους συνεργάτες της εταιρείας, µε στόχο την εξέλιξη της αγοράς της εστίασης µε βάση τις πλέον ενηµερωµένες επιχειρηµατικές πρακτικές για την ικανοποίηση του πελάτη, µέσω της σωστής διαχείρισης των προϊόντων.

Επιπλέον, η Megas Yeeros αναγνωρίζει την ανάγκη διεύρυνσης των συνταγών παρουσίασης των κλασικών προϊόντων όπως ο γύρος, τα σουβλάκια και τα κρεατοσκευασµάτα. Βλέποντας τις ανάγκες που υπάρχουν στην παγκόσµια αγορά της εστίασης και το υψηλό επίπεδο των συνεργατών της, η Megas Yeeros προχωρά ένα βήµα µπροστά και δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να ενηµερωθούν για τις τελευταίες συνταγές, αλλά και τη χρησιµότητα της σωστής παρουσίασης των πιάτων τους. Σε αυτή την κατεύθυνση µία από τις τελευταίες κινήσεις της Megas Yeeros ήταν να εντάξει στην οµάδα τον καταξιωµένο σεφ Γιάννη Στανίτσα ως brand ambassador για το τελικό φινίρισµα, διευρύνοντας έτσι τη µεγάλη οικογένεια συνεργατών από όλο τον κόσµο και ενισχύοντας την πορεία της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσµιας αγοράς.

Ενισχυμένη η διεθνής παρουσία και το 2015

Έχοντας προετοιµάσει το έδαφος µε συνεργασίες-κλειδιά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Megas Yeeros έκανε το επόµενο βήµα ενίσχυσης της εξωστρέφειας µέσω της παρουσίας της στη Διεθνή έκθεση Anuga στη Γερµανία, τον Οκτώβριο του 2015. Στην κορυφαία έκθεση τροφίµων στην Ευρώπη, µε περίπτερο 100 τετραγωνικών, λανσαρίστηκε µε τεράστια επιτυχία η νέα συσκευασία για την αγορά του international retail µε τέσσερα καινοτόµα προϊόντα: «Μπιφτέκι µε Φέτα Ήπειρος», «Μπιφτέκι µε κασέρι», Κεµπάπ, και το «Mega Πολίτικο µε τυρί κρέµα». Το θέαµα του γύρου εντυπωσίασε τους επισκέπτες από όλα τα µέρη του κόσµου, καθώς είναι το µόνο προϊόν που ψήνεται σε κάθετη θέση και σε κοινή θέα. Μεγάλος αριθµός αντιπροσώπων ήρθαν να δοκιµάσουν τη µεγάλη γκάµα προϊόντων όπως γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, γύρο ντονέρ, σουβλάκια χοιρινά, µοσχαρίσια και κοτόπουλο, και τη µεγάλη γκάµα των κρεατοσκευασµάτων τα όποια διατέθηκαν για food tasting, µε την προσέλευση στην έκθεση να αγγίζει τα 20.000 άτοµα. Μάλιστα, η Megas Yeeros προσέλκυσε το ενδιαφέρον των µεγαλυτέρων διεθνών αλυσίδων retail µε το 2016 να προµηνύεται µια άκρως ενδιαφέρουσα χρόνια για το κοµµάτι των πωλήσεων. Το αξιοσηµείωτο είναι ότι η  Megas Yeeros προσέλκυσε το ενδιαφέρον -έκτος των ευρωπαϊκών χωρών που ήδη έχει µια δυνατή παρουσία- της Σκανδιναβίας, των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων, της Κίνας, της Ρωσίας και της Αυστραλίας. Μάλιστα, οι πρώτες συνεργασίες υπογράφτηκαν ήδη, και το 2016 ο ελληνικός παραδοσιακός γύρος αναµένεται να φτάσει σε ακόµη περισσότερα σηµεία στον πλανήτη.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Megas Yeeros επέλεξε αρχικά να µπει στην αγορά µόνο µε το προϊόν του γύρου, και µέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να διανέµει τα προϊόντα της σε 20 πολιτείες, να εξάγει σε Καναδά και Παναµά, και να «τρέχει» µε ρυθµούς ανάπτυξης της τάξης του 70%. Από τον Σεπτέµβριο η Megas Yeeros, κάνοντας µια επένδυση άνω του ενός εκατ. δολαρίων για τη νέα γραµµή παραγωγής, λάνσαρε στην αµερικανική αγορά τις σειρές µε τα σουβλάκια, καθώς και τη σειρά των κρεατοσκευασµάτων, τα οποία έχουν ήδη βρει εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος.

Τον Νοέµβριο του 2015 η Megas Yeeros έφτασε και στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, και πιο συγκεκριµένα στο Ντουµπάι, µε τη στρατηγική και αποκλειστική συνεργασία µε την αλυσίδα GRK Fresh, όπου άνοιξε το πρώτο µαγαζί στο εµπορικό κέντρο Me’aisem, ενώ αναµένεται να ανοίξουν τέσσερα ακόµη καταστήµατα GRK εντός του 2016.

Μετά κι από αυτές τις εξελίξεις, η Megas Yeeros αποτελεί πλέον έναν παγκόσµιο «παίκτη» στην αγορά της εστίασης, ενώ είναι ακόµη πιο κοντά στο να τοποθετήσει τον γύρο στη λίστα των Νο 1 ελληνικών εξαγώγιµων παραδοσιακών προϊόντων.