O Ζούκερμπεργκ αλλάζει το όνομα του Facebook σε… Meta

O Ζούκερμπεργκ αλλάζει το όνομα του Facebook σε… Meta
(FILES) In this file photo taken on October 17, 2019 Facebook founder Mark Zuckerberg speaks at Georgetown University in a 'Conversation on Free Expression" in Washington, DC. - Facebook has agreed to pay up to $14 million to settle a US government lawsuit accusing the tech giant of favoring immigrant applicants for thousands of high-paying jobs, authorities announced on October 19, 2021. US prosecutors alleged Facebook "channeled" jobs to visa holders by avoiding advertising on its careers website, accepting only physically mailed applications for some posts, or refusing to consider US workers at all. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Photo: AFP

Η Facebook Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι μετονομάζεται σε Meta.

Η αλλαγή ονόματος έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τις επικρίσεις από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές για την ισχύ της στην αγορά, τις αλγοριθμικές της αποφάσεις και την αστυνόμευση των καταχρήσεων στις πλατφόρμες της.

Η αλλαγή ονόματος, η οποία ανακοινώθηκε στο συνέδριο επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας του Facebook Connect, αντανακλά τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας πέρα ​​από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το metaverse, έναν όρο που έχει υιοθετήσει το Facebook για να περιγράψει το όραμά του για εργασία και παιχνίδι σε έναν εικονικό κόσμο. «Σήμερα θεωρούμαστε ως εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει ανθρώπους και το μετασύμπαν είναι το επόμενο σύνορο όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook, γνωστό πλέον ως Meta, θα αλλάξει επίσης το δείκτη μετοχών του από FB σε MVRS, με ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση της αλλαγής του ονόματος.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε περισσότερο από 3% την Πέμπτη. Τον Ιούλιο, το Facebook ανακοίνωσε τον σχηματισμό μιας ομάδας που θα εργαζόταν πάνω στο metaverse. Δύο μήνες αργότερα, η εταιρεία είπε ότι θα αναδείξει τον Andrew “Boz” Bosworth, ο οποίος είναι επί του παρόντος επικεφαλής του τμήματος υλικού του Facebook, στον ρόλο του επικεφαλής τεχνολογίας το 2022.

Και στα αποτελέσματα των κερδών του τρίτου τριμήνου τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χωρίζει το Facebook Reality Labs, το τμήμα υλικού του, στο δικό του τμήμα αναφορών, ξεκινώντας από το τέταρτο τρίμηνο. «Η ελπίδα μας είναι ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, το μετασύμπαν θα φτάσει σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ψηφιακού εμπορίου και θα στηρίξει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια δημιουργούς και προγραμματιστές», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε επιστολή την Πέμπτη.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα του υλικού, εισάγοντας μια σειρά συσκευών βιντεοκλήσεων Portal, λανσάροντας τα γυαλιά Ray-Ban Stories και κυκλοφορώντας διάφορες εκδόσεις των headsets Oculus. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα θα είναι βασικό μέρος της στρατηγικής της τα επόμενα χρόνια. Το Facebook είπε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα ξοδέψει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο για την ανάπτυξη των τεχνολογιών που απαιτούνται για την κατασκευή του μετασύμπαντος.

Με πληροφορίες από Reuters, CNBC