ΟΑΣΑ: Έρχεται μείωση στις τιμές των εισιτηρίων

ΟΑΣΑ: Έρχεται μείωση στις τιμές των εισιτηρίων

Τη μείωση των τιμών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» το Υπουργείο Υποδομών αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών με σκοπό να αυξηθεί η επιβατική κίνηση.

Αναλυτικότερα, στο απόσπασα της εφημερίδας αναφέρεται πως το υπουργείο μαζί με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, προχωρά σε τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, επαναφέροντας το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είχε καταργηθεί το 2011.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η διάθεση του ενιαίου εισιτηρίου να είναι σε χαμηλότερη τιμή επιβραβεύοντας τον συστηματικό χρήστη, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου.

Σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου ανέρχεται σε 1,40 ευρώ και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να πέσει στο 1,20 ευρώ. Σήμερα το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ ανέρχεται στο 1,20 ευρώ αλλά δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς ούτε και μετεπιβιβάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Νέες κάρτες απεριορίστων διαδρομών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας

Τα νέα «πράσινα» βαγόνια του μετρό