«Όχι» από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ στη πρόταση Σαμαρά

«Όχι» από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ στη πρόταση Σαμαρά

Τι απαντούν στο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Μετά την αρνητική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Σαμαρά για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανασχηματισμό και εκλογές μέσα στο 2015 και η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».

Στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. «Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», καταλήγει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ.

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους» δήλωσε από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για εθνική συναίνεση προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

«Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.