«Όχι» από Μέρκελ στην πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Όχι» από Μέρκελ στην πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
21 January 2021, Berlin: Chancellor Angela Merkel (CDU) puts on her protective mask after a press conference on the current situation the House of the Federal Press Conference. Topics included the decisions taken by the federal and state governments to combat the Corona pandemic, the Chancellor's upcoming virtual consultations with the heads of state and government of the European Union (EU) and relations with the USA following the inauguration of the new President. Photo: Michael Kappeler/dpa POOL/dpa Photo: AFP

Το Βερολίνο δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού στην παρούσα χρονική συγκυρία, άφησε να εννοηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία θα συζητηθεί η σχετική πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Άγκελα Μέρκελ δεν αναμένει οριστικές αποφάσεις από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίοι θα συζητήσουν για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και το συντονισμό των μέτρων καταπολέμησής της, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Βερολίνο άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτή τη φάση δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα ισχύουν για ολόκληρη την ΕΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφορά τη διεύρυνση της ελευθερίας των μετακινήσεων

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αφορά τον περιορισμό της δυνατότητας των ανθρώπων να ταξιδέψουν», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Αφορά τη διεύρυνση της ελευθερίας των μετακινήσεων, χρησιμοποιώντας μια απλή, ψηφιακή λύση που μπορεί να κάνει τις οικονομίες μας να κινηθούν ξανά», προσθέτει και επισυνάπτει το άρθρο του στο EurActiv με την επισήμανση: «Προσδοκώ να το συζητήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».