«Όχι» από Σούλτς στο μεγάλο συνασπισμό – Υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών

«Όχι» από Σούλτς στο μεγάλο συνασπισμό – Υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μεγάλο συνασπισμό. Σε αυτό δεν αλλάζει τίποτα και μία πιθανή αποχώρηση της Μέρκελ, δήλωσε ο κ. Σουλτς.

«Όχι» σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) είπε πριν από λίγο ο Αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών(SPD) Μάρτιν Σουλτς, επιμένοντας στην θέση που έλαβε το κόμμα του ήδη από το βράδυ των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών.

“Η Χριστιανική Ένωση, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι έφεραν την χώρα σε δύσκολη κατάσταση. Θεωρούμε σημαντικό οι ψηφοφόροι της χώρας μας να αξιολογήσουν την κατάσταση εκ νέου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μεγάλο συνασπισμό. Σε αυτό δεν αλλάζει τίποτα και μία πιθανή αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ”, δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Έκκληση από Σταϊνμάγερ για νέες συζητήσεις μετά την κατάρρευση της Τζαμάικα

Τα κόμματα δεν πρέπει να επιστρέψουν την εντολή στους ψηφοφόρους, δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως πρέπει να επανεξετάσουν την βούληση τους να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιο τόνισε πως θα έχει συνομιλίες με όλους τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στις διερευνητικές επαφές, καθώς και άλλων κομμάτων, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους γερμανικών θεσμών.