«Όχι» Μεϊμαράκη στις μονοκομματικές κυβερνήσεις

«Όχι» Μεϊμαράκη στις μονοκομματικές κυβερνήσεις
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (Δ) μιλάει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, Κυριακή 12 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΚ/STR

«Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και"σωτήρες" έδιναν από μόνοι τους λύσεις στα προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Κατά των μονοκομματικών κυβερνήσεων τάχθηκε σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βοιωτία και στην Εύβοια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και”σωτήρες” έδιναν από μόνοι τους λύσεις στα προβλήματα».

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Θήβας, Αλιάρτου και Ορχομενού, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Ευρισκόμενος στη Βοιωτία, ξεκίνησα τις επισκέψεις μου από την Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο. Ακριβώς, γιατί ήθελα να εκπέμψω ένα μήνυμα, ότι πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε θεσμικά, για να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που “σωτήρες” μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τη συνθετότητα των προβλημάτων, η οποία υπάρχει, την πολυπλοκότητα, να μπορούμε να συζητάμε οι πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμεθα, να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις».

Ο κ. Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις, δεν θα δεσμευτεί για λύσεις, οι οποίες -όπως οι πολίτες γνωρίζουν- δεν μπορεί να υλοποιηθούν και κατέληξε: «η ΝΔ δεσμεύεται, όμως, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν, για να βρούμε τις λύσεις. Και οι πολίτες να αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους συνολικά στο πολιτικό σύστημα».