Όχι με «αστερίσκους» της HP στην πρόταση εξαγοράς από τη Xerox

Αφήνει ανοιχτό παράθυρο για νέες συζητήσεις στο μέλλον.

Αρνητικά απάντησε η HP στην πρόταση της Xerox για εξαγορά με βασικό επιχείρημα ότι υποβαθμίζεται σημαντικά η αξία της εταιρείας από τα όσα προτείνει η Xerox. Από την άλλη μεριά, είναι τέτοια η διατύπωση της απάντησης της HP αφήνει περιθώριο διαπραγμάτευσης στο μέλλον, ειδικά εάν η Xerox είναι διατεθειμένη να επιστρέψει με κάποια καλύτερη πρόταση.

Από την απάντηση της HP καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για μία εταιρεία που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, έτσι ώστε να επιδιώκει να προχωρήσει άμεσα σε μία συμφωνία εξαγοράς. Από την άλλη μεριά, η απαντητική επιστολή της HP ξεκαθαρίζει πως μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω οι συζητήσεις με τη Xerox, δεδομένου ότι η εταιρεία μπορεί να επεξεργαστεί μία καλύτερη πρόταση στο μέλλον.

Το στοιχείο που σημειώνουν οι αναλυτές είναι ότι η αξία της HP ξεπερνά με όρους αγοράς τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η αξία της Xerox είναι σημαντικά χαμηλότερη, μόλις στα 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπό αυτούς τους όρους, φαίνεται πως η Xerox είναι εκείνη που καίγεται να προχωρήσει στην εν λόγω ένωση της τύχης της με την HP, παρόλο που η Xerox επιδιώκει να προχωρήσει σε μία τόσο επιθετική εξαγορά.

Η απάντηση της HP χαρακτηρίζει την τελευταία πρόταση της Xerox ως υποθετική και αβέβαιη.

Αβέβαιο, πάντως, θεωρείται και το μέλλον της HP, αφού η εταιρεία βλέπει σταθερή μείωση των εσόδων της κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων τριμήνων, μία τάση που η Xerox προβλέπει ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.