Οδοιπορικό στα Τρίκαλα

Οδοιπορικό στα Τρίκαλα

Προτάσεις για να γνωρίσετε καλύτερα την πανέμορφη πόλη της Θεσσαλίας.

Χριστίνα Ζάχου

Τα Τρίκαλα που βρίσκονται στο νομό της Θεσσαλίας, πατρίδα του γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού, κερδίζουν τον επισκέπτη με το αντικρύσει την όμορφη και καθαρή πόλη.

Πριν λίγες ημέρες η πανέμορφη, θεσσαλική πόλη ήρθε πάλι στην παγκόσμια επικαιρότητα μιας και η Guardian την χαρακτήρισε «έξυπνη πόλη που δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί», ενώ μέσα στο κείμενο τόνισε ιδιαίτερα τα σπουδαία έργα που έχουν γίνει εκεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το πόσο η τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωή των κατοίκων.

Πριν ένα περίπου χρόνο, οι περισσότεροι καταστηματάρχες έβαλαν υπογραφές προκειμένου να σταματήσει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως οι κάτοικοι κυκλοφορούν με τα ποδήλατα τους. Όσο για τα ΑμεΑ και τις μαμάδες με μωρά είναι από τις καλύτερες πόλεις που μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα πάνω στα φαρδιά πεζοδρόμια.

Τι να κάνεις στα Τρίκαλα:

-Για να δεις πανοραμικά την θέα πρέπει να ανέβεις ως το Φρούριο. Φτάνοντας στο λόφο θα γοητευτείς με το επιβλητικό, μεσαιωνικό κτίσμα και δεν θα σταματάς να βγάζεις φωτογραφίες. όμως στο λόφο, θα υποκλιθείτε στη γοητεία του επιβλητικού μεσαιωνικού κτίσματος. Στην ανατολική πλευρά στέκει το Ρολόι που παρόλες τις διαδοχικές καταστροφές που έχει υποστεί στέκει επιβλητικό αποζημιώνοντας τον επισκέπτη με τα μοναδικά πορτοκαλί ηλιοβασιλέματα του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr