ΟΦΕΤ: Δημιουργούμε αξία για την κοινωνία & την οικονομία

ΟΦΕΤ: Δημιουργούμε αξία για την κοινωνία & την οικονομία
Με πάθος, αλληλεγγύη και ηθική, οικοδομούμε την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα – Δημιουργούμε βιώσιμες και υπεύθυνες πρακτικές για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ!

Η φιλοσοφία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με 570 εργαζομένους, «Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία», αποτυπώνει με σαφήνεια την στρατηγική που ακολουθεί ο Όμιλος με πάνω από μισό αιώνα ζωής.

Μία στρατηγική με βασικούς άξονες, την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη, το Ηθικό Επιχειρείν, την έμφαση στην έρευνα και την αφοσίωση στην αριστεία. Ένα οριζόντιο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο στηρίζει και δίνει πνοή στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, στο περιβάλλον, στην έρευνα, τη νέα γενιά και στον πολιτισμό.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι Uni-pharma & InterMed, αποτελούν μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών- UN Global Compact- έχοντας ευθυγραμμίσει τις λειτουργίες τους με τις διακηρυγμένες Αρχές του, στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της διαφθοράς, των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος του Global Compact Network Hellas, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, «Βαδίζοντας σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, η ετοιμότητα, η ψυχραιμία, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, αποτελούν τα βασικά οχυρά μας. Η επόμενη ημέρα μετά από μία σοβαρή κρίση, δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε γι’ αυτή. Δημιουργούμε προϊόντα με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, τη δημόσια υγεία και την οικονομία».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες, τα μεγάλα περιβαλλοντικά Προγράμματα- υπό την ομπρέλα του U & I GREEN και του SAVE THE SEA και την συνεργασία της All for the Blue- η στήριξη των γενναίων γυναικών που παλεύουν με τον καρκίνο μέσα από το έργο του ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ και την running team, η συνεργασία με την Axion Hellas, η Αποστολή Ζωής με ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, η συνεργασία με τη ΜΚΟ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ» και συμμετοχή στο MAGIC DIABETES BUS, αποτελούν κορυφαία παραδείγματα υπεύθυνου και ηθικού επιχειρείν, το οποίο δημιουργεί αδιαμφισβήτητη αξία και στην κοινωνία.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το αποτύπωμα της κοινωνικής ευαισθησίας του Ομίλου, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την συνεργασία με το Πρόγραμμα BE LIVE το οποίο στηρίζει υπογόνιμα ζευγάρια, κάνοντας πράξη το όνειρό τους, για δημιουργία οικογένειας. Ήδη η InterMed στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, κάλυψε πρόσφατα τα διατροφικά συμπληρώματα 30 υπογόνιμων ζευγαριών, για την προετοιμασία των κύκλων εξωσωματικής τους.

Με το ίδιο πάθος ο Όμιλος, βρίσκεται πάντα κοντά στη νέα γενιά, μέσα από τις υποτροφίες του Ιδρύματος «Κλέων Τσέτης σε νέους επιστήμονες και φοιτητές, προς την κατεύθυνση της ανάσχεσης της αιμορραγίας της μετανάστευσης λαμπρών μυαλών.

Επίσης, το Science on The Go, το Κινητό Εργαστήρι Επιστήμης, το οποίο διδάσκει πώς δημιουργείται ένα συμπλήρωμα διατροφής ή ένα αντισηπτικό.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, ο ΟΦΕΤ προχώρησε πριν λίγο καιρό, στην ανακαίνιση αίθουσας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, καθώς και στην ανακαίνιση εργαστηρίων και κοινόχρηστων χώρων του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η κυρία Τσέτη, προχώρησε στη δωρεά ενός διαδραστικού αμφιθεάτρου 100 θέσεων, προϋπολογισμού ύψους 120.000 ευρώ, για τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Στο ίδιο αμφιθέατρο, στις 15 Νοεμβρίου 2021 ανακοίνωσε  υποτροφία σε φοιτητές Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, στη μνήμη της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Στη διάρκεια της πανδημίας, οι UNI-PHARMA & InterMed, πραγματοποίησαν τέσσερις γενναιόδωρες δωρεές: Η ναυαρχίδα του ΟΦΕΤ,  η Uni-pharma SA, δώρισε 24 εκατ. ΔΩΡΕΑΝ δόσεις του Unikinon (χλωροκίνη) στο ΕΣΥ, καθώς και 60.000 δόσεις στην Κύπρο, ενώ η InterMed δώρισε πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού, που αξιοποιήθηκε για νοσοκομειακή χρήση. Δωρεές αντισηπτικών πραγματοποίησε επίσης και για τις ΚΟΜΥ- Κινητές Ομάδες Υγείας- του ΕΟΔΥ.

Ο Όμιλος ΟΦΕΤ έχει υιοθετήσει τα κριτήρια ESG (Envrinoment, Social, Governance) και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας, ενώ είναι υπό έκδοση ο νέος Απολογισμός Βιωσιμότητας.

Ο Όμιλος έχει στόχο να αυξήσει το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένος στην ηθική και αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση. Ο πράσινος μετασχηματισμός, ταυτόχρονα με τον ψηφιακό, αποτελούν επίσης, βασικούς άξονες για την ανάπτυξη των UNI-PHARMA & InterMed.

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται ιδανικά στο εταιρικό μήνυμα «U & I Care – UNI-PHARMA & INTERMED, ή Εσύ και Εγώ Νοιαζόμαστε», καθώς και στη διαρκή στοχοπροσήλωση για υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ!

  1. Το πρώτο ιστορικο εργοστάσιο της Uni-Pharma μετά τη ριζική του αναμόρφωση.
  2. Το νέο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-Pharma.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχους του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.