Οι Έλληνες τρίτος πιο δυστυχισμένος λαός της ΕΕ – Πίσω μόνο από Γερμανία και Βουλγαρία

Οι Έλληνες τρίτος πιο δυστυχισμένος λαός της ΕΕ – Πίσω μόνο από Γερμανία και Βουλγαρία
Photo: AFP
Η βαθμολογία ήταν υψηλότερη στην Αυστρία (7,9), τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Ρουμανία (7,7 η καθεμία)

Τρίτη από το τέλος βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Eurostat και αφορούν έρευνα που «έτρεξε» το 2022.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 2022 οι πολίτες στην ΕΕ βαθμολόγησαν τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή τους κατά μέσο όρο με 7,1 μονάδες σε μια κλίμακα από το 0 (πολύ δυσαρεστημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι). Για 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή αξιολογήθηκε πάνω ή ίδια με τον μέσο όρο της ΕΕ.

Η βαθμολογία ήταν υψηλότερη στην Αυστρία (7,9), τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Ρουμανία (7,7 η καθεμία), το Βέλγιο και την Ολλανδία(7,6 και οι δύο) και χαμηλότερη στη Βουλγαρία (5,6), τη Γερμανία (6,5) και την Ελλάδα (6,7).

Σε όλες τις χώρες, εκτός από τη Βουλγαρία, ο μέσος όρος της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν πάνω από 6, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην ΕΕ δήλωσαν μάλλον ικανοποιημένοι παρά δυσαρεστημένοι.

Όπως σημειώνει η Eurostat, η ικανοποίηση από τη ζωή μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, καθώς και η ποικιλομορφία των εμπειριών, των επιλογών, των προτεραιοτήτων και των αξιών ενός ατόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: