Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν διακράτηση των ομολόγων της SVB και της Signature Bank

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν διακράτηση των ομολόγων της SVB και της Signature Bank
France, Clonas, 2023/03/13. Illustration fall of Silicon Valley Bank. Photo montage. Photograph by Romain Doucelin / Hans Lucas. France, Clonas, 2023/03/13. Illustration chute de la Silicon Valley Bank. Photomontage. Photographie de Romain Doucelin / Hans Lucas. (Photo by Romain Doucelin / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για εξαγορές.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακρατήσουν τίτλους ιδιοκτησίας της Signature Bank και της Silicon Valley Bank που μειώθηκαν σε αξία καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια, εξαλείφοντας έτσι ένα εμπόδιο σε μια πιθανή πώληση των δύο τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Μια τέτοια εξέλιξη – τυπική όταν η Federal Deposit Insurance Corp. κατάσχει μια τράπεζα – θα μπορούσε να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για εξαγορές, που γίνονται πιο δύσκολες λόγω της φθίνουσας αξίας των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποσό που καλύπτεται στο Signature μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως 50 δισ. δολάρια, ενώ για την Silicon Valley Bank μπορεί να είναι μεταξύ 60 και 120 δισ., ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η Silicon Valley Bank και η Signature επένδυσαν σε ομόλογα με χαμηλά επιτόκια, τα οποία υποχώρησαν σε αξία καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει την άνοδο του πληθωρισμού.

Η Silicon Valley Bank αναγκάστηκε να αρχίσει να πουλά περιουσιακά στοιχεία γράφοντας μεγάλες απώλειες όταν οι καταθέτες άρχισαν να αποσύρουν χρήματα, οδηγώντας στην κατάρρευσή της την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δανειστής είχε ζημίες από το χαρτοφυλάκιο mark-to-market άνω των 15 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2022 για τίτλους διακρατούμενους έως τη λήξη, σχεδόν ισοδύναμες με τη συνολική του κεφαλαιακή βάση των 16,2 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: