Oι καλύτερες –άγνωστες- χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Oι καλύτερες –άγνωστες- χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Υπέροχες ευρωπαϊκές αγορές για την περίοδο των Χριστουγέννων που μπορεί να μην γνωρίζετε και αξίζει να επισκεφθείτε.

Κι ενώ οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης, του Μονάχου, της Βιέννης και του Στρασβούργου είναι από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη, υπάρχουν πολλές άλλες –όχι τόσο γνωστές- εξίσου όμορφες γιορτινές αγορές.

Δείτε παρακάτω πέντε υπέροχες ευρωπαϊκές αγορές για την περίοδο των Χριστουγέννων που μπορεί να μην γνωρίζετε:

Advent – Ζάγκρεμπ

Αφού κέρδισε τον τίτλο της «Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Αγοράς» για δύο συνεχόμενα έτη (το 2016 και το 2017), η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Ζάγκρεμπ είναι ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη αυτή τη χρονιά. Όλη η πόλη γιορτάζει το Advent in Zagreb από τις 2 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρόμων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με τα αυτοκίνητα του δρόμου να καλύπτονται με έντονα χρώματα διακοπών και η σήραγγα Grič, μια από τις πολλές σήραγγες πεζών της πόλης, να είναι διακοσμημένη σαν σκηνή δρόμου από την ταινία «A Christmas Carol» του Charles Dickens.

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Ελσίνκι

Πέρυσι η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ελσίνκι σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης, ενώ φέτος η πρωτεύουσα της Φινλανδίας αναμένεται να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Η αγορά ανοίγει από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γερουσίας. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια δροσερή μπύρα ή ένα ποτήρι ζεστό κρασί μπαρ, καθώς και φινλανδικές λιχουδιές όπως αλατισμένη ρέγγα, μανιτάρια με μαρμελάδα, αλλά και γλυκά με σπιτικές μαρμελάδες.

Σκάνσεν – Στοκχόλμη

Το Σκάνσεν στο νησί Djurgården της Στοκχόλμης απέχει μόλις 30 λεπτά με το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης. Είναι ο μοναδικός χώρος της ετήσιας χριστουγεννιάτικης αγοράς Skansen που χρονολογείται από το 1903 και είναι ο πιο δημοφιλής από τις πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές της Στοκχόλμης. Από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους παραδοσιακές χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, προσχωρώντας σε ένα από τα πολλά εργαστήρια και να απολαύσουν συναυλίες ζωντανής μουσικής σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί πάγκοι που πωλούν παραδοσιακά τρόφιμα, όπως λουκάνικα και τυριά, χριστουγεννιάτικα καλούδια όπως ζαχαρούχα αμύγδαλα και χειροποίητα διακοσμητικά και άλλα χειροτεχνήματα.

Budapest Christmas – Ουγγαρία

Η ετήσια γιορτή της Βουδαπέστης, το γνωστό «Budapest Christmas» (Χριστούγεννα της Βουδαπέστης), ξεκίνησε από τις 10 Νοεμβρίου – και διαρκεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στην πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της κεντρικής πόλης. Εκεί θα βρείτε πολλά περισσότερα από τους συνηθισμένους πάγκους της αγοράς: Τα περίφημα ιαματικά λουτρά της πόλης φιλοξενούν διάφορα γιορτινά πάρτι, τα αυτοκίνητα του δρόμου είναι διακοσμημένα με χιλιάδες λευκά και μπλε φώτα LED, ενώ εορταστικά χριστουγεννιάτικα σκάφη κατεβαίνουν στον ποταμό Δούναβη.

Ljubljana’s Festive Fair – Σλοβενία

Μια άλλη βραβευμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, η εορταστική έκθεση της πρωτεύουσας της Σλοβενίας διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα: Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου 2017 και συνεχίζεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2018. Η αγορά δημιουργήθηκε στην γραφική παλιά πόλη της Λιουμπλιάνα, με τακτοποιημένες σειρές ξύλινων πάγκων παρουσιάζοντας όχι μόνο τις συνηθισμένες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και τα ποτά, αλλά και τις δημιουργίες νέων Σλοβένων σχεδιαστών. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Ice Fantasy, ένα παγοδρόμιο 2,000 τετραγωνικών στη μέση του πάρκου Zvezda, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και μια παρέλαση του «Αγγέλου της Σλοβενίας και των χιονανθρωπων του.