Τα τεράστια έσοδα που φέρνει η μαριχουάνα στις ΗΠΑ

Τα τεράστια έσοδα που φέρνει η μαριχουάνα στις ΗΠΑ
Samples on display at Farma, a marijuana dispensary in Portland, Oregon, on October 4, 2015. As of October 1, 2015 a limited amount of recreational marijuana became legal for all adults over the age of 21 to purchase in the state of Oregon. AFP PHOTO/JOSH EDELSON (Photo credit should read Josh Edelson/AFP/Getty Images)

Μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες της Αμερικής είναι η πώληση κάνναβης.

Σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής πλέον έχουν νομιμοποιηθεί οι πωλήσεις της μαριχουάνας, ενώ η βιομηχανία της κάνναβης έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη.

Νέα έκθεση από μια κορυφαία εταιρεία επενδύσεων που επικεντρώνεται στην κάνναβη αποκαλύπτει ότι οι νόμιμες πωλήσεις μαριχουάνας αυξήθηκαν κατά 17% στα 5,4 δισ. δολάρια το 2015, ενώ αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% το τρέχον έτος, συνεπώς οι πωλήσεις στις ΗΠΑ συνολικά θα αγγίξουν τα 6,7 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι το 2014 οι πωλήσεις της κάνναβης έφτασαν τα 2,4 δισ. δολάρια.

Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο Κολοράντο επετράπη η πώληση της μαριχουάνας μόλις πριν δυο χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ArcView Market Research μέχρι το 2020 οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της κάνναβης θα φτάσουν τα 21,8 δισ. δολάρια. Η ArcView αναμένει να δει τη νόμιμη πώληση της μαριχουάνας να αυξάνεται κατά 30% μέσα στα επόμενα χρόνια.

Γιατί η αγορά βρίσκεται σε ανάπτυξη

Παρόλο που η πώληση της μαριχουάνας είναι νόμιμη σε πολύ λίγες πολιτείες, η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησής της και σε άλλες περιοχές της Αμερικής, σύμφωνα με τις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Συνολικά 23 πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική μαριχουάνα, ενώ σε τέσσερις πολιτείες επιτρέπεται η χρήση της.

Πλέον αναμένονται αρκετές πολιτείες να διενεργήσουν ψηφοφορίες προκειμένου να νομιμοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές του 2016. Παράλληλα, η βιομηχανία της κάνναβης θα συνεχίσει να κερδίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών και των επιχειρηματιών.