Οκτώ εκνευριστικά πράγματα που ελπίζουμε κάποτε να αλλάξουν

Οκτώ εκνευριστικά πράγματα που ελπίζουμε κάποτε να αλλάξουν

Διαφημίσεις, περισσότερες πληροφορίες και άλλα πράγματα που μας ενοχλούν.

της Μπαρμπ Ντάροου

Το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι οι apps μου να σταματήσουν να μ’ ενοχλούν. Ζητάω πολλά;

Κάποιες φορές, το μεγαλύτερο δώρο είναι απλώς να ξεφορτωθείς έναν μπελά. Ιδού, λοιπόν, η λίστα με τους κορυφαίους μπελάδες με τους οποίους μας έχουν φορτώσει οι εταιρείες, όπως προέκυψε από μια εντελώς μη επιστημονική έρευνα γνώμης μεταξύ συναδέλφων, συγγενών και φίλων.

  1. Μην ζητιανεύετε για τις λίστες επαφών.

Ναι, LinkedIn, σε σένα αναφέρομαι. Η υπηρεσία επαγγελματικής δικτύωσης έχει χάσει τη λάμψη της τώρα τελευταία και ο βασικός λόγος (για μένα) είναι όλη αυτή η ενόχληση για τις επαφές μας. Όλες τις επαφές μας. Όλη την ώρα.

  1. Και μην διακόπτετε.

Η Facebook πουλά τις εκνευριστικές διαφημίσεις που ξεφυτρώνουν ενώ παίζετε Scrabble. Πουλά επίσης διαφημίσεις για τα εξίσου εκνευριστικά προγράμματα «αφαίρεσης διαφημίσεων» που υποτίθεται ότι σταματούν τα προαναφερθέντα pop-ups.

  1. Ούτε να είστε τόσο εξυπηρετικοί.

Η λειτουργία Clutter του Office 365 της Microsoft είναι απλώς γελοία. Με βάση την προηγούμενη συμπεριφορά σας, επιλέγει ποια μηνύματα πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε και ποια μπορείτε να αγνοήσετε. Τα τελευταία πηγαίνουν σε ένα φάκελο Clutter, δηλαδή μιλάμε για ένα φίλτρο που μοιάζει με το φίλτρο spam αλλά δεν είναι. Μάλλον πρόκειται για μια λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

  1. Αφήστε ήσυχο το WiFi.

Όταν δούλευα στο σπίτι, νόμιζα βλακωδώς ότι ήμουν συνδεδεμένη στο δικό μου δίκτυο Wi-Fi. Φαντάζεστε τον εκνευρισμό μου όταν η Comcast συνεχώς επαναφέρει τη σύνδεσή μου σε ένα δημόσιο Xfinity hotspot. Αυτό συμβαίνει σε όσους ενοικιάζουν ένα καλωδιακό μόντεμ της Comcast. Η εταιρεία λέει ότι μας προειδοποίησε, αλλά εγώ δεν θυμάμαι να μου είπε κανείς τίποτα.

  1. Σταματήστε να διακόπτετε (ξανά…)

Η σελίδα mobile αναζήτησης της Google μας βομβαρδίζει με ανεπιθύμητες πληροφορίες σχετικά με τις κινητές εφαρμογές της Google. Η Amazon ενδιαφέρεται υπερβολικά για οτιδήποτε αγοράσαμε διαδικτυακά, το Apple Safari θέλει να ξέρει πού βρισκόμαστε κάθε στιγμή, και το Twitter ρωτάει συνεχώς πώς θέλουμε να μας δείξει τι χάσαμε ενώ λείπαμε από το δίκτυο. Δεν θέλουμε!

  1. Φτάνει με το autoplay.

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην κόλαση για τις ιστοσελίδες που επιβάλλουν στους χρήστες να βλέπουν βίντεο – είτε με διαφημίσεις είτε με περιεχόμενο – ενώ αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να διαβάσουν ένα κείμενο. Ακόμα χειρότερα, κάποιες ιστοσελίδες δεν σου επιτρέπουν να απενεργοποιήσεις το autoplay.

  1. Κατάρα στα slide shows.

Αλήθεια, πιστεύουν κάποια μέσα ενημέρωσης ότι οι αναγνώστες θα κλικάρουν για να διαβάσουν τους 50 κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους ή τα 100 καλύτερα μέρη για να ζήσεις μετά τη συνταξιοδότηση; Κάθε εκδότης λατρεύει τα slide shows γιατί εξασφαλίζουν πολλά page views με ελάχιστο περιεχόμενο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αναγνώστης θα κάτσει οπωσδήποτε να τα δει.

  1. Εξαφανίστε τα popups.

Οι άνθρωποι των μέσων θεωρούν τις διαφημίσεις pop-up ένα αναγκαίο κακό. Όμως, οι διαφημίσεις που καλύπτουν ένα μέρος του κειμένου που θέλουμε να διαβάσουμε είναι απλώς αναιδείς. Και να είστε σίγουροι ότι δεν μας γεννούν θετικά συναισθήματα γι’ αυτούς που διαφημίζονται εκεί.