Οκτώ Έλληνες πρωταθλητές στον τελικό των «European Business Awards sponsored by RSM»

Οκτώ Έλληνες πρωταθλητές στον τελικό των «European Business Awards sponsored by RSM»

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό του διαγωνισμού.

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στον τελικό η Ελένη Στυλιανού, Manager, Τμήμα Συμβουλευτικής Ανθρώπινου Δυναμικού, RSM Greece, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η ελληνική επιχειρηματικότητα παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες των τελευταίων ετών αποδεικνύει για μία ακόμα χρονιά ότι μπορεί να διακριθεί στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο» αναφέρει η κα Στυλιανού και συνεχίζει: «Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια. Αξιοποιήσαμε τη συνεργασία μας με τα European Business Awards με στόχο να αναδείξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα καθώς και το γεγονός ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν επάξια να ανταγωνιστούν επιχειρήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρείες από διάφορους κλάδους που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις 10 κατηγορίες των βραβείων, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη. Η ενδέκατη κατηγορία προκύπτει από την επιλογή που κάνει ο πρόεδρος των βραβείων για τις δέκα επιχειρήσεις που κατά την γνώμη του έχουν ξεχωρίσει στον διαγωνισμό και ονομάζεται «Chairman’s Selection».

Ανάμεσα στις 110 εταιρείες που βραβεύτηκαν με τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’Honneur», ο οποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού συγκαταλέγονται και επτά ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία για τη χώρα μας για άλλη μία χρονιά αλλά και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Επιπλέον με βάση τη ψηφοφορία του κοινού βραβεύτηκε φέτος η εταιρεία Olympia Electronics ως «National Public Champion» (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του «European Public Champion» στον τελικό.

Οι οκτώ συνολικά ελληνικές εταιρείες που έχουν φτάσει στον τελικό είναι οι εξής: GREEN – GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK SA (The Business of the Year Award with Turnover of 26-150 m euro), AB Vassilopoulos (The Award for Environmental & Corporate Sustainability), ONEX (The RSM Entrepreneur of the Year Award), Coffee Island (The Growth Strategy of the Year Award), PHARMATHEN (The Growth Strategy of the Year Award), Genesis Pharma (The Chairman’s Selection Award), Spetses Mini Marathon (The Chairman’s Selection Award) και Olympia Electronics (National Public Champion).
Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των European Business Awards είναι η RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων στον κόσμο, με πάνω από 700 γραφεία σε 110 χώρες και 34.500 στελέχη διεθνώς.

Η RSM Greece ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της ευρωπαϊκής κοινότητας για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Κάθε χρόνο επιλέγει και προτείνει για συμμετοχή, ελληνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η επιλογή των υποψήφιων εταιρειών γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που διαφέρουν ανά κατηγορία, όπως η καινοτομία, η εξυπηρέτηση του πελάτη, οικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξης και εξαγωγική δραστηριότητα.