Οκτώ συμβουλές για να είστε προετοιμασμένοι σε συνέντευξη εργασίας

Το βιογραφικό το ετοιμάσατε με απόλυτη επιτυχία, το στείλατε και τώρα ήρθε η πολυπόθητη απάντηση: Έχετε interview!

Χριστίνα Ζάχου

Το βιογραφικό το ετοιμάσατε με απόλυτη επιτυχία, το στείλατε και τώρα ήρθε η πολυπόθητη απάντηση: Έχετε interview!

Γνωρίζω πολύ καλά πως αισθάνεστε κάπως περίεργα γιατί τώρα ξεκινούν (σχεδόν) όλα. Πρέπει να κάνετε καλή εντύπωση και να έχετε το πακέτο για να πάρετε την πολυπόθητη θέση εργασίας.

Θα ξεκινήσω με το πιο σημαντικό: διώξτε μακριά το άγχος γιατί δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Το αντίθετο!

Αφού η συνέντευξη κλείστηκε τώρα ήρθε η στιγμή να εφαρμόσετε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που γιατί όχι είναι ικανές να σας χαρίσουν τη νέα θέση εργασίας σας.

Ακολούθησε αυτές τις 10 (πολύτιμες) συμβουλές για να είστε προετοιμασμένοι στην συνέντευξη:

  • Πριν την συνέντευξη ενημερωθείτε περισσότερο για την εταιρεία -πλέον με το διαδίκτυο αυτό δεν είναι δύσκολο και θα  χρειαστεί να έχετε επιπλέον γνώσεις.
  • Επιλέξτε κομψά ρούχα που ταυτόχρονα θα νιώθετε άνετα -ακόμα και αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο κοστούμι ή φόρεμα για εκείνη την ιδιαίτερη ημέρα προτιμήστε κάτι που θα νιώθετε οικεία και όχι να είναι «ξένο» πάνω σας. Δεν θέλετε επιπλέον άγχος την συγκεκριμένη ημέρα, σωστά;
  • Πηγαίνετε στην ώρα σας- καλύτερα να φτάσετε πολύ νωρίτερα παρά αργοπορημένοι γιατί ξέρετε πολύ καλά πως αυτό δείχνει πολλά για την συνέπεια σας (και τον χαρακτήρα σας).
  • Κάντε ερωτήσεις για τη θέση που πάτε – μην αφήσετε πράγματα να πλανιούνται στον αέρα, αλλά να είναι όλα συγκεκριμένα. Τι ακριβώς θέλουν από εσάς, πόσες ώρες, τι αρμοδιότητες θα έχετε και ποιος θα είναι ο μισθός σας. Εννοείται πως πρέπει να γνωρίζετε το οικονομικό κομμάτι εξάλλου θα δώσετε τις υπηρεσίες σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr