Οκτώ τρόποι με τους οποίους οι επιχειρηματίες καταπολεμούν τον COVID-19

Οκτώ τρόποι με τους οποίους οι επιχειρηματίες καταπολεμούν τον COVID-19
epa08357975 A staff member gestures as he works on swabs from patients for possible coronavirus infection at the central health laboratory amid the coronavirus pandemic, in Sanaa, Yemen, 11 April 2020, a day after the first case of coronavirus was reported in Yemen. Authorities in Yemen have reported the first known coronavirus infection in the war-torn nation, which until now was the last remaining country in the Arab world without any confirmed cases of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA/YAHYA ARHAB Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

του Harry Kretchmer, World Economic Forum, Weforum.org

Πίσω από τα επιτεύγματα εκείνων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά του COVID-19 υπάρχουν πολλοί οργανισμοί και επιχειρηματίες που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.

Σε όλο τον κόσμο, οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν τα πάντα, από λογισμικό και ρομποτική έως την απλή παραδοσιακή συνεργασία για την καταπολέμηση της νόσου.

1. Cargo X

Αυτή η βραζιλιάνικη εταιρεία τεχνολογίας εφοδιασμού έχει δημιουργήσει ένα fund ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τη μεταφορά βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα, φάρμακα και βασικά προϊόντα υγιεινής, στη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόγραμμα λειτουργεί πληρώνοντας τους μισθούς των μεταφορέων και των οδηγών – συντηρώντας την αγορά σε μια εποχή που η χώρα πλήττεται σκληρά από τον ιό. Το σύστημα πληρώνει ως επί το πλείστον προκαταβολικά: 70% των χρημάτων όταν φορτώνονται τα αγαθά και το υπόλοιπο 30% κατά την παράδοση.

2. Takeoff Technologies

Η Takeoff Technologies και τα «κέντρα μικρο-παρασκευής» δημιουργούν μίνι αποθήκες στο πίσω μέρος των παντοπωλείων που χρησιμοποιούν ρομπότ για την προετοιμασία των παραγγελιών των πελατών. Αυτό βοηθά στην κοινωνική απόσταση και επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις χωρίς υπάρχουσες αυτοματοποιημένες αποθήκες να ανταγωνίζονται στο χώρο της διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού – μια τάση που αναμένεται να αυξηθεί εξαιτίας του COVID-19.

3. Starling Bank

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι απομονώνονται στο σπίτι και εξαρτώνται από άλλους για τρόφιμα και άλλα αναγκαία αγαθά. Αλλά πώς να πληρώσουν γι’ αυτά;

Η βρετανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Starling Bank προσφέρει μια χρεωστική κάρτα που επιτρέπει σε ένα άτομο της εμπιστοσύνης κάποιου να αγοράζει πράγματα για λογαριασμό του. Η «Συνδεδεμένη κάρτα» – που συνδέεται με τον λογαριασμό του κατόχου – καταργεί επίσης την ανάγκη για οποιαδήποτε φυσική ανταλλαγή μετρητών ή επιταγών, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για ένα ευάλωτο άτομο.

4. Lunit

Η εταιρεία ιατρικού λογισμικού της Νότιας Κορέας, Lunit, αναπτύσσει προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να κάνουν διάγνωση ασθενειών των πνευμόνων μέσω ανάλυσης ακτινογραφιών.

Η εταιρεία έχει πλέον διαθέσει το λογισμικό της στο διαδίκτυο δωρεάν. Νοσοκομεία στη Βραζιλία και στη Νότια Κορέα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν έως και 20 περιστατικά την ημέρα για διάγνωση.

5. Jumia και Twiga Foods

Αυτοί οι δύο πρωτοπόροι τεχνολογίας στην Αφρική συνεργάστηκαν για να φέρνουν φρέσκα προϊόντα στα σπίτια. Η Jumia έχει μια μεγάλη διαδικτυακή επιχείρηση παράδοσης σε ολόκληρη την Αφρική. Η Twiga Foods συνδέει ένα δίκτυο 17.000 αγροτών στην Κένυα με αγορές μέσω των δικών της πακέτων. Μέσω της συνεργασίας τους, φιλοδοξούν να συνδυάσουν τις δυνατότητές τους στην παράδοση και την παραγωγή, παρέχοντας με ασφάλεια φρέσκα τρόφιμα στα νοικοκυριά.

6. Dawex

Η εταιρεία διεθνούς διαδικτυακής ανταλλαγής δεδομένων Dawex, με έδρα τη Γαλλία, δημιούργησε μια πρωτοβουλία Ανταλλαγής Δεδομένων για τον COVID-19. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, διατίθεται η πλατφόρμα της Dawex δωρεάν για εταιρείες και οργανισμούς που χρειάζονται να ανταλλάσσουν μη προσωπικά δεδομένα για μελέτες σχετικά με τον κορονοϊό και τον περιορισμό της οικονομικής ζημιάς.

7. Optibus

Καθώς τα έθνη προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους, είναι απαραίτητο να μπορούν να πηγαίνουν οι άνθρωποι στη δουλειά.

Η εταιρεία τεχνολογίας μεταφορών, Optibus, προσφέρει στους οργανισμούς μαζικών μεταφορών υπηρεσίες σχεδιασμού χωρίς κόστος μέχρι τον Ιούλιο για την εύρεση των καλύτερων διαδρομών και τον βέλτιστο προγραμματισμό των ωραρίων των οδηγών και κόστους, ώστε να διευκολυνθούν τα μαζικά ταξίδια στην εποχή του COVID-19.

8. Mirakl

Ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα της πανδημίας είναι να εξασφαλιστεί ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός φτάνει στην πρώτη γραμμή. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Mirakl συνεργάστηκε με τη γαλλική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ενιαίας εξυπηρέτησης όπου οι κατασκευαστές, οι διανομείς και οι υπεργολάβοι μπορούν να επικοινωνούν για παραγγελίες απολυμαντικού για ιατρική χρήση.