Οκτώβριο ζητά έγκριση για το εμβόλιο κορωνοϊού η Pfizer- Τα πρώτα δεδομένα

Οκτώβριο ζητά έγκριση για το εμβόλιο κορωνοϊού η Pfizer- Τα πρώτα δεδομένα
epa08522191 A person holds a new vaccine during the commencement of coronavirus vaccine trials at the Royal Adelaide Hospital in Adelaide, Australia, 02 July 2020. The first potential coronavirus vaccine developed in the southern hemisphere is set to begin human trials in Adelaide. EPA/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεωρείται πιθανό να εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ ως το Νοέμβριο. Η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει να αγοράσει 100 εκατομμύρια δόσεις.

Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν θα κατατεθεί για αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές τον Οκτώβριο, καθώς θα ανακοινωθούν επιπλέον στοιχεία από τα πρώτα στάδια των ερευνών.

Υποστήριξαν ότι τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι οργανισμοί αντιδρούν καλά σε αυτό, με μέτριο πυρετό να εκδηλώνεται σε κάτω του 20% των συμμετεχόντων. Οι εταιρείες, σύμφωνα με το Bloomberg, συνεχίζουν να αναλύουν τα στοιχεία από τις δοκιμές φάσης 1 σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ένα από τα πιο γρήγορα κινούμενα στον κόσμο. Κάποιοι περιμένουν να εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ ως το Νοέμβριο, μια εξέλιξη η οποία μπορεί να δώσει όπλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δυο εταιρείες τον περασμένο μήνα έκλεισαν συμφωνία για να προμηθεύσουν τις ΗΠΑ με 100 εκατομμύρια δόσεις.