Όλα δείχνουν ότι βγαίνει «λευκός καπνός» για το ΕΣΡ

Όλα δείχνουν ότι βγαίνει «λευκός καπνός» για το ΕΣΡ
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (A) συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη (Δ) στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σε τροχιά συναίνεσης το προεδρείο της βουλής, μετά την απόφαση Βούτση να συνταχθεί με την πρόταση της ΝΔ.

Η έκτη κατά σειρά διάσκεψη των προέδρων της βουλής για το ΕΣΡ αναμένεται να είναι και η τελευταία, καθώς το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της βουλής, Νίκο Βούτση, η πρόταση της ΝΔ για τον Αθανάσιο Κουτρομάνο έγινε αποδεκτή, με αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη και μέλη τους: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

Στη διάσκεψη που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, η ΝΔ κατέστησε σαφές ότι θα συναινέσει στο πρόσωπο του προέδρου και των μελών του ΕΣΡ εφόσον λάβει ρητή δέσμευση από τον Νίκο Βούτση για την άρση του περιορισμού των τεσσάρων αδειών για τηλεοπτικούς σταθμούς, εφόσον το κρίνει το ΕΣΡ.

Από πλευράς ΝΔ, ο Γιάννης Τραγάκης δήλωσε ότι δεν πρέπει να φύγουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων απόψε από τη βουλή χωρίς την εκλογή ΕΣΡ, ενώ ο Νίκος Δένδιας χαιρέτησε την απόφαση του Νίκου Βούτση για το θέμα των αδειών.

Ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι ζήτησε από τη Διάσκεψη να δει θετικά την πρόταση του Ποταμιού, να είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Μιχάλης Σταθόπουλος. Ανέφερε ωστόσο, ότι αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τον κ. Κουτρομάνο, που είναι σεβαστός παράγοντας του δημόσιου βίου, αλλά όπως είπε, ο Μιχάλης Σταθόπουλος μπορεί να δώσει άλλη πνοή στις συναινετικές προσπάθειες. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θέτει βέτο το Ποτάμι.

Μετά την πρόταση του Ποταμιού, ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) ζήτησε να ολοκληρωθεί απόψε η συγκρότηση του ΕΣΡ και τόνισε ότι αν η πλειοψηφία θέλει τον Μιχάλη Σταθόπουλο για πρόεδρο του ΕΣΡ, αντί για τον Αθ. Κουτρομάνο, η ΝΔ δεν θα θέσει βέτο.