Όλα δείχνουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα

Όλα δείχνουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα
“Μοναδικός γνώμονας η τήρηση της συνταγματικής τάξης” τονίζουν πρόσωπα που συνομιλούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βασίλης Σκουρής

Όπως επιμένουν οι πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα με τον ορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ειρήνης Καλού στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου και της Δήμητρας Κοκοτίνη στη θέση του Εισαγγελέα.

Έως τις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει η θητεία της σημερινής ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο Πρ. Παυλόπουλος, δεν πρόκειται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, καθώς αντίστοιχα είχε πράξει και το 2016, όταν η κυβέρνηση είχε επιλέξει την Ξένη Δημητρίου πριν λήξει η θητεία της Ευτέρπης Γκουτζαμάνη. Το 2016, το Προεδρικό Διάταγμα είχε υπογραφεί την 1η Ιουλίου. Συνεπώς το ερώτημα είναι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου που είναι ταυτόχρονα και η τελευταία της προεκλογικής περιόδου, η τελευταία δηλαδή πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

“Όταν έρθει το Σχέδιο (σ.σ. του Προεδρικού Διατάγματος, για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης) θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος” τονίζουν πηγές της Ηρώδου του Αττικού, όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα.

“Μοναδικός γνώμονας του Προέδρου είναι η τήρηση της συνταγματικής τάξης” επιμένουν πηγές που συνομιλούν με τον Πρ. Παυλόπουλο, ενώ αποκαλύπτουν πως, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν λάβει την όποια απόφασή του, έχει συνομιλήσει με το σύνολο των συνταγματολόγων. Η απόφαση του Προέδρου, πάντως, εκτιμάται πως θα διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο που δύσκολα θα θίξει την έως τώρα σχέση του με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: news247.gr