Όλα όσα ισχύουν από σήμερα σε εστίαση και χώρους διασκέδασης- Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Όλα όσα ισχύουν από σήμερα σε εστίαση και χώρους διασκέδασης- Τι προβλέπει το ΦΕΚ
αΚόσμος κάθεται σε κατάστημ εστίασης στο Μοναστηράκι , Κυριακή 16 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 το πρωί της 12ης Ιουλίου 2021.

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα Πέμπτη, τα νέα μέτρα για εστίαση και χώρους διασκέδασης, που πλέον θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες, και βάσει των κανόνων χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 το πρωί της 12ης Ιουλίου 2021, και πρέπει να τηρούνται σε κλειστούς χώρους δεξιώσεων, μουσικές σκηνές, μπουάτ, καθώς και σε εστίαση, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, αλλά και εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Τσουχτερά πρόστιμα

Σε όσες επιχειρήσεις διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αναστέλλεται προσωρινά η δραστηριότητά τους από την αμέσως επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, κάθε παραβίαση όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης όρθιων πελατών, καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα, θα τιμωρείται με άμεση σφράγιση για επτά ημέρες και πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών και 5.000 ευρώ για τα μεγαλύτερα.

Σε περίπτωση μάλιστα υποτροπής, το πρόστιμο θα ανεβαίνει και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ, ενώ το «λουκέτο» θα μπαίνει για 15 ημέρες. Αν διαπιστωθεί, δε, και τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.