Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Pixelbook Go Chromebook της Google

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Pixelbook Go Chromebook της Google
Η Google έχει προσθέσει τα λεγόμενα «Hush Keys» - μια νέα τεχνολογία πληκτρολογίου που μειώνει τον θόρυβο της δακτυλογράφησης σε σχέση με προηγούμενα Chromebooks.

του Don Reisinger

Την περασμένη Τρίτη, η Google παρουσίασε ένα νέο Pixelbook Go Chromebook λάπτοπ, το οποίο προσφέρει πολλή ισχύ – κι ένα νέο χρώμα.

Το νέο Pixelbook Go, το οποίο αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση Made by Google στην Πόλη της Νέας Υόρκης, έχει μια οθόνη αφής 13,3 ιντσών και «τρέχει» λογισμικό Chrome OS της Google. Το λάπτοπ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει μεγάλη φορητότητα: η θήκη του έχει πάχος μόλις 13 χιλιοστών και ζυγίζει κάτι λιγότερο από ένα κιλό.

Η κυματοειδής υφή της θήκης του Pixelbook Go μειώνει την πιθανότητα πτώσης και θραύσης του. Και η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες θα έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν ανάμεσα σε μια «just black» (απλώς μαύρη) και σε μία «not pink» (όχι ροζ) έκδοση, κατασκευασμένες από μαγνήσιο.

Η Google έχει προσθέσει τα λεγόμενα «Hush Keys» – μια νέα τεχνολογία πληκτρολογίου που μειώνει τον θόρυβο της δακτυλογράφησης σε σχέση με προηγούμενα Chromebooks.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει επεξεργαστή Intel Core m3, i5 ή i7 για το Pixelbook Go. Επιπλέον, η μνήμη είναι στα 8GB ή στα 16GB, ενώ προσφέρονται τρεις επιλογές για τον όγκο του αποθηκευτικού χώρου: 64GB, 128GB ή 256GB. Η Google είπε ότι η μπαταρία Pixelbook Go έχει αυτονομία 12 ωρών με μία φόρτιση, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να εξασφαλίσουν δύο επιπλέον ώρες λειτουργίας με μπαταρία ύστερα από μια φόρτιση διάρκειας μόλις 20 λεπτών.

Η «just black» έκδοση του Pixelbook Go είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία και η αποστολή της θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στον Οκτώβρη. Το βασικό μοντέλο, το οποίο συνοδεύεται από επεξεργαστή Intel Core m3 και 8GB RAM κοστίζει 649 δολάρια. Η κορυφαία έκδοση με επεξεργαστή Intel Core i7 και 16GB RAM κοστίζει 1.399 δολάρια.

Η Google ανέφερε ότι η έκδοση «not pink» θα είναι διαθέσιμη αργότερα, σε ημερομηνία που δεν ανακοινώθηκε.

Φωτογραφία: YouTube