Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αρχική δημόσια προσφορά της «κινεζικής Uber»

AFP

Η Didi Global, η εφαρμογή μεταφορών με έδρα το Πεκίνο που κυριαρχεί στην Κίνα, έκανε το ντεμπούτο της ως εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

του Rey Mashayekhi

Μια από τις πιο αναμενόμενες αρχικές δημόσιες προσφορές της χρονιάς είναι γεγονός: Η Didi Global, η εφαρμογή μεταφορών με έδρα το Πεκίνο που κυριαρχεί στην Κίνα, έκανε το ντεμπούτο της ως εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Η καταχώριση της Didi στη Νέα Υόρκη προετοιμαζόταν για χρόνια, με φήμες για μια αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ να κυκλοφορούν τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εταιρεία κατέθεσε τελικά ένα ενημερωτικό δελτίο στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα – με τη δημόσια προσφορά της, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει αποτίμηση που έγινε την Τρίτη.

Η μετοχή της Didi κάνει ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο DIDI. Οι μετοχές της εταιρείας ξεκίνησαν διαπραγμάτευση την Τετάρτη. Οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και JPMorgan Chase είναι οι κορυφαίοι ανάδοχοι για την προσφορά.

Στην πιο πρόσφατη κατάθεση προς τις ρυθμιστικές αρχές, η Didi δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει με τιμή πώλησης από 13 έως 14 δολάρια ανά μετοχή. Αναφορές την Τρίτη έδειξαν ότι η εταιρεία τιμολόγησε τις μετοχές της στο άνω άκρο αυτού του εύρους τιμών. Με την πώληση 288 εκατομμυρίων μετοχών, η εταιρεία αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά της – κάτι που θα αποτιμούσε τη Didi σε περισσότερα από 67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιαπωνικός επενδυτικός γίγαντας SoftBank είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Didi με μερίδιο 21,5%. Ακολουθεί η Uber – ένας μεγάλος αντίπαλος της Didi στην Κίνα, πριν αποσυρθεί από την εγχώρια αγορά και γίνει συνεργάτης – που κατέχει μερίδιο 12,8%.

Εντωμεταξύ, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Tencent κατέχει μερίδιο 6,8%. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν την Alibaba και την Apple, που και οι δύο έχουν στελέχη στο διοικητικό συμβούλιο της Didi.

Πρόσθετα μερίδια κατέχουν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Didi, Cheng Wei, ο οποίος κατέχει μερίδιο 7% της εταιρείας που θα μπορούσε να αξίζει περίπου 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την αρχική δημόσια προσφορά, και ο πρόεδρος Liu Qing, ο οποίος κατέχει μερίδιο 1,7% που αξίζει περισσότερο από 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Didi έχει επίσης τους λεγόμενους «επενδυτές σε προτεραιότητα» πριν την αρχική δημόσια προσφορά, στους οποίους έχει διαθέσει περίπου το ένα τρίτο των εκκρεμών μετοχών της. Αυτοί οι επενδυτές, η Morgan Stanley Investment Management και η Temasek Holdings που υποστηρίζεται από τη Σιγκαπούρη, σκοπεύουν να αγοράσουν μετοχές αξίας 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνδυασμό με την αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με κανονιστικά στοιχεία.

Η Didi ανακοίνωσε ότι έχει πλέον 493 εκατομμύρια ετήσιους χρήστες και 15 εκατομμύρια οδηγούς που εργάζονται σε 16 χώρες. Η εταιρεία τόνισε πώς το 70% του πληθυσμού της Κίνας αναμένεται να ζει σε πόλεις έως το 2030 – φέρνοντας επιπλέον 200 εκατομμύρια κατοίκους, πολλοί από τους οποίους θα αποφύγουν την κατοχή αυτοκινήτων υπέρ της κοινής χρήσης, στους αστικούς πυρήνες της χώρας. Η Didi πιστεύει ότι είναι έτοιμη να επωφεληθεί από αυτή τη δυναμική.