Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «καυτή» είσοδο της Lyft στο χρηματιστήριο το 2019

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «καυτή» είσοδο της Lyft στο χρηματιστήριο το 2019

Η ΙΡΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς.

Η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών Lyft ανακοίνωσε ότι κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μια Αρχική Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η υποβολή αίτησης της εταιρείας ήταν εμπιστευτική και επομένως όχι ακόμη διαθέσιμη στο κοινό.

Η Lyft δεν έχει καθορίσει προς το παρόν πόσες μετοχές θα διαθέσει ή το εύρος των τιμών τους. Η εταιρεία διατήρησε τους: J.P. Morgan Chase, Credit Suisse Group και Jefferies Group ως ασφαλιστικές της εταιρείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times. Η ΙΡΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς.

Τα έσοδα της Lyft για το πρώτο μισό του 2018 έφτασαν τα 909 δισ. δολάρια, το διπλάσιο σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Inc.. Απώλειες της τάξεως του 41% εμφανίστηκαν μειωμένες από έτος σε έτος σε σχέση με το 62%. Όπως και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, η Uber, η εταιρεία έχει προσπαθήσει να ισοβαθμίσει τα έσοδα γρηγορότερα από τις απώλειες και να κινηθεί προς την κερδοφορία, αν όχι να την φτάσει κιόλας.

Εγχύσεις μετρητών ήταν μια συχνή ανάγκη τόσο για την Lyft όσο και για την Uber, που είχαν σημαντικές απώλειες για χρόνια. Η Lyft έχει συγκεντρώσει 4,9 δισ. δολάρια σε επενδύσεις από την ίδρυσή της το 2012, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Crunchbase. Από την άλλη, η Uber έχει συγκεντρώσει 24,2 δισ. δολάρια από το 2009, αλλά στοχεύει σε μια ραγδαία επέκταση σε πολλές χώρες, παρά το να επικεντρωθεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως κάνει η Lyft.

Αν οι αγορές διατηρήσουν τη στάση που έχουν μέχρι τώρα, η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι μια κερδοφόρα περίοδος για την είσοδο της Lyft στις αγορές. Οι μετοχές ΙΡΟ αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Είναι, μάλιστα, στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2014.