Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο κέντρο δεδομένων του 1 δισ. δολαρίων από το Facebook

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο κέντρο δεδομένων του 1 δισ. δολαρίων από το Facebook

Θα αποτελείται από 11 ορόφους συνολικής έκτασης 1,8 εκατ. τμ, ενώ θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμη ενέργεια.

Το Facebook ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή του πρώτου κέντρου δεδομένων στην Ασία και συγκεκριμένα στην Σιγκαπούρη, το οποίο προβλέπεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2022 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Το κέντρο θα αποτελείται από 11 ορόφους συνολικής έκτασης 1,8 εκατ. τμ, ενώ θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμη ενέργεια, όπως όλα τα κέντρα δεδομένων του Facebook. Οι εγκαταστάσεις στη Σιγκαπούρη θα είναι οι πρώτες όπου το Facebook θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Ψύξης Υγρών StatePoint, το οποίο αναμένεται να περιορίσει την ποσότητα πόσιμου νερού που χρησιμοποιείται σε κλίματα όπως αυτό της Σιγκαπούρης κατά 20%.

Η Σιγκαπούρη επιλέχθηκε λόγω της «ισχυρής υποδομής της και της πρόσβασης σε ίνες, ταλαντούχο ντόπιο εργατικό δυναμικό και μια σημαντική ομάδα κοινοτικών εταίρων», σημείωσε η εταιρεία, όπως επίσης και εξαιτίας των πολιτικών της για ένα «περιβάλλον φιλικό προς τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που στηρίζουν την επιβολή συμβολαίων και αυξάνουν την ελευθερία λήψης άδειας για κατασκευές».

Σύμφωνα με το CNBC, οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στα δυτικά του νησιού, κοντά στο σημείο όπου η Google επεκτείνει τα δικά της κέντρα δεδομένων. «Αυτό θα είναι το πρώτο κέντρο δεδομένων μας στην Ασία» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Τόμας Φούρλονγκ, στέλεχος του Facebook. Το Facebook λειτουργεί ήδη κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ, στην Ιρλανδία και στη Σουηδία, ενώ κατασκευάζει ένα στη Δανία.

Φωτογραφίες: Facebook