Όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της Digital Realty και της Lamda Hellix

Όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της Digital Realty και της Lamda Hellix
Συζητήθηκε το επενδυτικό πλάνο του ομίλου και συνακόλουθα τα πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου διεξήχθη στο Μέγαρο Μάξιμου ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και μελών της κυβέρνησης, του κ. David Ruberg, Executive Vice President, Strategy & Emerging Markets της Digital Realty και του κ. Απόστολου Κάκκου, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Lamda Hellix, όπου συζητήθηκε το επενδυτικό πλάνο του ομίλου και συνακόλουθα τα πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό το στρατηγικό πλάνο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων, η έναρξη των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, το αποτύπωμα των οποίων σε βάθος δεκαετίας θα ξεπεράσει το 1.1 δισ. ευρώ.

Η ανάπτυξη neutral multi-tenant neutral data centers θα επιτρέψει στους οργανισμούς, μέσω των communities of interest, να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και αυτονομία τους υλοποιώντας λύσεις hybrid-multi cloud, δημιουργώντας εν τέλει σημαντικό data gravity για τη χώρα μας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μεγάλων διεθνών αεροδρομίων που εξυπηρετούν όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τους τελικούς πελάτες καθιστώντας τη χώρα διεθνή κόμβο αερομεταφορών. Αντίστοιχα, και στην περίπτωση των neutral multi-tenant data centers όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, όλοι global cloud providers και τα internet exchanges είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς προσφέροντάς τους αδιάλειπτη διαθεσιμότητα, ασφάλεια, πολλαπλές ευκαιρίες διασύνδεσης και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Ως αποτέλεσμα των επενδύσεων της Digital Realty, η Ελλάδα, δήλωσαν, θα καταστεί διεθνής κόμβος δεδομένων και πόλος έλξης επενδύσεων, όπως ακριβώς συνέβη στη Μασσαλία, όπου η Digital Realty επένδυσε πάνω από 260 εκατ. ευρώ μέσα σε 6 μόλις χρόνια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ψηφιακή πύλη εισόδου στην Δυτική Ευρώπη και την 9η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως προσελκύοντας άνω των 200 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Τέλος, ανέφεραν, ότι μέσω των συγκεκριμένων επενδύσεων θα ανοίξουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής , όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με τις δεύτερες ειδικά να είναι θέσεις ανώτατου επιπέδου και υψηλών αποδοχών συμβάλλοντας στον brain gain και τον επαναπατρισμό αξιόλογων στελεχών.